LaySoft oldala

 

 

Szerkesztés alatt :)

Ide azokat a fortélyokat, tippeket szeretném írni, amik megkönnyítik, egyszerűbbé és élvezetessebbé teszik a konyhaművészetet:

tipp.gif

 

 

Fokhagyma

A legaromásabb fokhagymaízt akkor kapjuk, ha a nyers fokhagymát tisztítás után szétnyomjuk, és az éppen forrásponton levő ételbe keverjük. Az illóolaj és az aromaanyag ugyanis a forrásponton oldódik ki a legjobban.
A fokhagyma szagot enyhíthetjük, ha kezünket és a vágódeszkát sóval vagy citromlével bedörzsöljük, majd bő vízzel leöblítjük. Fokhagymás  leheletünket jelentősen csökkenthetjük ha petrezselyemlevelet vagy pörkölt kávét rágcsálunk. Hatékony megoldás  az is ha iszunk egy pohár tejet vagy egy csésze kávét, illetve megeszünk egy darabka csokoládét (ez talán a legjobb ötlet).

Kapor

A friss kaprot mindig tegyük be a hűtőszekrénybe: tekerjük nedves konyharuhába vagy állítsuk egy pohár vízbe. Mivel a  kapor 2-3 napnál tovább nem tartható el, ezért a fel nem használt kaprot - a friss szárat és leveleket - érdemes ollóval összevágni  és egy kis dobozban vagy zacskóban a mélyhűtőben lefagyasztani.  A vastag szárak és magok inkább szárításra alkalmasak.

Pirospaprika

A pirospaprikát soha ne szórjuk túl forró olajba, és ne pirítsuk sokáig, mert keserű lesz, és elveszti piros színét. Rántás készítésénél, mielőtt hozzáadnánk a pirospaprikát, a rántást húzzuk le a tűzről, majd öntsük fel hideg vízzel, és keverjük el. Így a paprika nem fog megbarnulni és az íze se lesz keserű. A paprikát  sötét színű üvegedényben tároljuk, így nem veszti el a színét.

Név:
E-Mail cím:
Komment:


Nincs komment!


 

ugrás az oldal tetejére