LaySoft oldala

 

 

Április 6.

Ma léptünk be az 5. hónapba. Sok minden történt velünk az elmúlt pár hétben.
Voltunk többször is kirándulni barátokkal a tavaszi napsütésben, ezeket hol átaludta, hol morcosan hunyorgott, mikor a szemébe sütött a nap (olyan, mint az Apukája, nem szereti a napot) vagy csendben nézelődött, ismerkedett a természettel és persze méltósággal viselte, hogy rázkódik alatta a babakocsi a göröngyös utakon.
A fürdést még mindig imádja, persze még ilyenkor se veszik ki a szájából az ujját, néha  meg annyira csapkodja a vizet a lábával, hogy nekünk is kijut a vízből.

levi_apr_13_3.jpg

Sokat fejlődött a kézügyessége is, most már biztos kézzel fogja meg a dolgokat. Egyik kezéből átteszi a másikba vagy mindkét kezével nyúl a játékokért, ütögeti őket és örömében emelgeti a lábait. Nem lehet már csak úgy egyedül hagyni, képes teljesen keresztbe fordulni a kiságyban is vagy ott ahova letettük. Rájött, hogy a gerince hajlékony és hogy tudja így tekergetni a testét is, ennek örömére hatalmas homorításokra képes, sőt a kezünkben is nyeklik-nyaklik ha éppen nincs kedve tartani magát.

levi_apr9_1.jpg
A hét újdonsága a repülőzés, amint biztos talajt érez, lehet ez Apa hasa, a kiságy, a heverő vagy a játszószőnyeg, egyből felveszi a pózt. Ilyenkor hason fekszik, kinyújtja kezét-lábát a levegőbe, nagyon édes ahogy közben billeg ide-oda, mert még nem tökéletes az egyensúlya, de percekig képes újra és újra gyakorolni.
A vetkőzésben is egyre ügyesebb; ha van kedve segít az öltözésben, nyújtja a kezét vagy behajlítja a lábát,  és nagyon profin letudja rúgni az egyik lába segítségével a másikról a zoknit. Jó mókának találja, úgyhogy állandóan keresgélem a zoknikat és adom vissza rá.


levi_apr_13_1.jpg

Április 9.

Ma voltunk a doktornéninél egy általános vizsgálaton, előtte volt méreckedés is.
Hízni most nem hízott, inkább nőtt, már 65,5 centiméter hosszú
. Míg vártuk, hogy sorra kerüljünk, produkálta magát a védőnéninknek, meg a többi várakozónak bemutatta hogy tud hason repülőzni.
A többi baba is nagyon tetszett neki, mindegyikre mosolygott, mikor meglátta őket.
Persze mire bejutottunk már kicsit türelmetlen volt, meg el is fáradt, ezért a vizsgálat nem nagyon tetszett neki,  de azért a végén kapott a doktornéni is egy mosolyt és egy kis ízelítőt a repülőzésből. Megbeszéltük a doktornénivel, hogy még egy hónapig csak anyatejet kap, utána pedig jöhetnek kóstolásra a jobbnál jobb gyümölcsök és zöldségek. Ha sikerül 6 hónapig csak szopizni, akkor nagyon büszkék leszünk magunkra. Megnézte az ínyét is és mondta, hogy nagyon készülődnek már a fogacskák a kibújásra. Ez látszik is, mindig van valami a szájában, folyton rágcsál. Hol az ujjait rágja felváltva, hol az én kezemet vagy ha nincs más, akkor a játékokat.

levi_apr_13_2.jpg
Ma hivatalosan is felavattuk a Magdiéktól kapott játszószőnyeget, leterítettük a parkettára és rátettük Levit. Egyből lekötötték a szőnyegen található színek és a formák, elmélyülten szemlélte őket, meg persze egyből kipróbálta rajta a repülőzést is.

levi_apr_13_4.jpg

Április 13.

Az idén csak a karomból nézte a nagyokat, hogy kell szép locsolóverset mondani és begyűjteni érte a szép tojásokat,  puszikat. Jövőre természetesen már mi is megyünk Levivel locsolni a szebbik nemet.
A húsvéti reggeliből még nem részesült, így jobb híján az ezer éves  plüssnyuszim fülét rágcsálta és kóstolta meg, de nem ízlett neki, túl szőrösnek találta, így a nyuszi az idén megúszta, el is tettem jövőre.

levi_apr_13.jpg

A repülőzési technikája is sokat fejlődött az utóbbi pár napban, már ügyesen egyensúlyozva tartja a levegőben a végtagjait akár fél percen át.

levi_apr_13_1.jpg levi_apr_13_5.jpg

levi_apr_13_6.jpg

Április 18.

Úgy éreztem itt az idő, hogy teret adjak Levinek, hogy ne csak a kiságyban és a kanapén mozogjon. Előszedtem az Egértől kapott bejáratott habtapikat, és alapos lemosás után összerakva átadtam Levinek az új játszóterét.
Az első percekben a sok színes forma teljesen lekötötte, majd eljött az igazi tesztelés, a jól megszokott repülőzés. Ahogy elnézem teljesen mindegy mekkora területre teszem le a habtapit, valahogy mindig addig izeg-mozog vagy forog hogy már lelóg a lába a parkettára vagy érdeklődve tapogatja a kezével a habtapi szélét. Megfordulni nem nagyon akar, az oldalára is ritkán fordul, inkább forog a tengelye körül vagy hátrafelé tolat és amint hasra kerül repülőzik fáradhatatlanul.

lavi_apr_29_2.jpg

Április 25.

Ma babaúszásról hazafelé, miközben Levi az ujjamat rágcsálta lelkes hirtelen valami recést éreztem az ujjam alatt. Belenéztem a szájába és nagy örömmel láttam, hogy szép csendben kibújt az alsó két metszőfoga a gyerkőcnek.
Már vártuk mikor történik a nagy áttörés, mert hetek óta voltak jelek, hogy lassan jönnek a fogacskák, de valahogy mégis meglepetésként ért, hogy jé kibújtak az első fogak.
Nagyon büszke voltam rá, szerintem a nap is szebben sütött aznap. Igaz még alig látszik belőle valami,  de evés közben néha nagyon érzem, hogy ott vannak már a fogacskái.
Reggel és este már lelkesen gyakoroljuk az Éviéktől ajándékba kapott baba fogmosószett első tagjával a  fogmosást. Persze ez még inkább csak imitáció, hiszen ez még nem is fogkefe, inkább csak masszírozza a fogínyt, de Levi rendületlenül fogja a kezében és ha sikerül vele beletalálni a szájába akkor lelkesen rágcsálja, még öltöztetés közben sem engedi el, ha rajta múlik. Ez így néha megnehezíti a body és póló felvételét, de minden akadályt leküzdünk a cél érdekében.

Április 29.

Ma végre hivatalosan is elkezdtük a hozzátáplálást, végre nem felejtettem el, hogy feltegyem a pár apró újkrumplit megfőzni.
Hiába nekem is szoknom kell még, hogy már nem csak anyatejben utazunk, hanem kipróbálásra kerül szép lassan majd minden zöldség és gyümölcs, jön a tavaszi ízkavalkád.
Ma az evések végén kapott 1-2 kanálnyi főtt krumplit anyatejjel összeturmixolva.
Hát az első nagy találkozás az új ízzel a képen látható, igen fancsali képet vágott Levi. Elsőre nem jött be neki a jól megszokott anyatejtől eltérő íz, fintorgott nagyokat és a nyelvével kitolta a krumpli darabokat. Aztán 1-2 kóstolás után már tetszett neki az új helyzet, meg a kiskanál is elnyerte tetszését, így lelkesen nyalogatta a kiskanálról a pürét.

levi_apr_29_1.jpg

De hiába az új ízek, a gyerkőc igazi ínyenc. Ebéd után desszertként még mindig polipot eszik, hiszen ezt lehet a legjobban rágcsálni,  mindig kéznél van és sose fogy el.

levi_apr_29_3.jpg

Április 30.

Édesapám Levivel éppen az ablak alatt álló motort szemlélik.

levi+nagypapi_1.jpg


ugrás az oldal tetejére