LaySoft oldala
|
||
A recept saját találmány, sok babatortát megnéztem a neten, de mindegyik tele volt mindenféle olyan összetevővel, amit még nem ehet elvileg egy 1 éves gyerkőc. Mivel Levinek sokszor adtam már gyümölcsös kukoricadarát, így az ötlet adta magát, csak kicsit kevesebb folyadékban kell megfőzni. Még én is meglepődtem milyen nagy sikert aratott a torta, a kicsit még repetáztak is belőle, de a felnőtteknek is ízlett. Hozzávalók: kb. 1 nagy bögre kukoricadara és négyszer annyi víz vagy 100%-os almalé, 2 alma. A kukoricadarát a négyszer annyi vízben (vagy almalében) kis lángon, fedő alatt feltesszük főni, néha megkevergetjük, hogy ne kozmáljon oda az alja. Kb. 10-15 perc alatt megpuhul a dara. Majd a 2 almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és belekeverjük a darába. Ha megmaradt Levi ebédjéből egy kis főtt rizs, amivel már nem tudok mit kezdeni, akkor szoktam Levinek belőle gyümölcsös rizst csinálni. Hozzávalók: 10 dkg rizs, egy kis darab sütőtök (ez is kb. 5-10 dkg), egy marék meggy. A rizst annyi vízben, amennyi éppen ellepi feltesszük főni, majd 10 perc után hozzáadjuk az apró kockára vágott sütőtököt is, így főzzük tovább míg puha nem lesz a rizs. Ha megfőtt a rizs hozzákeverjük a kimagozott meggyet is. Nem kell bele semmi fűszer, a meggy kicsit savanyú, de a sütőtök édes íze ellensúlyozza.
Hozzávalók: 30 dkg zöldbab (lehet persze mirelit is), 1 pici fej vöröshagyma, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj. A babot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk és alaposan megmossuk. Az olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd beletesszük a babot és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tejfölös liszttel behabarjuk. Tipp: ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemzölddel. Feltétnek 1 db főtt tojást összevágva vagy a tetejére reszelt sajtot szoktam adni hozzá. |
Nincs komment!