LaySoft oldala

 

 

Levi ahogy fejlődik az értelme, egyre jobban igényli a társaságot is, már nem csak önmagával és velünk, hanem a többi gyerkőccel is szívesen eljátszik, szereti ha nyüzsi van körülötte.
Liloval születésük óta rendszeresen találkozunk, Évával szoktunk is viccelődni, hogy ebből majd később nagy szerelem lesz. Néha kicsit még féltékenykedik amikor Lilo is játszik a játékaival, de hamar megegyeznek ki játszik a zsiráffal és kié az alma, aztán lehet cserélni.

levi+lilo_07_24.jpg


Rinivel is egyre jobban el tudnak játszani. Levi mindig áhítattal nézi mit csinál Rini. Hiszen Ő sokkal nagyobb és okosabb nála, olyanokat tud amit Levi még nem, sokat lehet ezért Rinitől tanulni. Játék alatt persze véletlenül se a habtapin ülnek, hanem a parkettán játszanak a gyerkőcök, ahogy a képeken is látszik.

levi+rini_07_29_2.jpg

a dobozból már nagy összhangban közösen pakolják ki az összes játékot

levi+rini_07_29_4.jpg

és persze nem utolsó sorban vannak a nagylányok Brigi és Viki, akikkel nem csak játszani lehet, hanem kényeztetik és vigyáznak is rá, igazán jó dolga van ilyenkor Levinek

levi+brigi+viki.jpg

Augusztus 4.

Augusztusban Erikáékkal és Éváékkal közösen Egerben nyaraltunk. Nekünk ez volt az első közös nagy nyaralásunk Levivel, nagyon készültem rá és kicsit izgultam is, hogy mit szól majd Levi a változáshoz. Kár volt izgulnom, Levit egyáltalán nem zavarta, hogy máshol alszik és eszik, mint amit megszokott. Csak pár napra mentünk, ami elég rövid volt, de annál tartalmasabb.

levi_aug_4.jpg

Volt babakocsis városnézés és geoládázás Egerben, kirándulás a noszvaji De la Motte kastélyba, mamut nézés a gyöngyösi Mátra Múzeumban és sok-sok pancsolás a szálloda wellness részlegében. Míg én szaunáztam, és úszkáltam, addig Levi Andrissal pancsolt a másik medencében. Irtóra élvezte a nagy medencét és a sok vizet, csapkodott kézzel-lábbal, aztán mikor kifáradt bebugyoláltuk egy nagy törülközőbe nehogy megfázzon és 5 perc múlva aludt is.
Így pancsolt a medence szélén Apa vigyázó tekintete előtt. Nagyon tetszett neki hogy ennyi víz van körülötte, lelkesen tapicskolta a sok színes mozaikot, amivel a medence ki volt rakva.

levi_08_04_2.jpg

Augusztus 8.

Ma átesett a tűzkeresztségen is, azaz az első kerti grill-partyn. Nagyon élvezte ahogy serénykedtünk a tűz körül, tátott szájjal csendben figyelte ahogy lángra lobbant a papír és a fa, ahogy pattog a tűz.
Egyedül a füst nem tetszett neki, ahogy csípte a szemét, ha néha felé fújta a szél, ilyenkor dörzsölte a szemét, mint a nagyok.
Este fürdésnél éreztem is milyen jó füst szaga van a gyerkőcnek.  Fürdés után persze mindent csinált, ami nem függ össze az alvással, pörgött ezerrel, produkálta magát, gügyögött, majd az est fénypontjául megmutatta milyen ügyesen tud felállni a kanapé szélébe kapaszkodva. Feltérdelni már nagyon ügyesen tud, azt már pár napja gyakorolja, de felállni magától még nem állt fel eddig.

levi_08_09.jpg

Augusztus 9.

Ma felavattuk a Judittól kapott aranyos spriccelős vízi játékokat, a képen éppen a kishajót rágcsálja, de az is nagyon tetszik neki, ha lespricceljük, akkor kacarászik és vigyorog.
Már nagyon ügyesen tud ülni a kiskádban, néha nem is akar belefeküdni, de aztán ha már elmerült a habokban lelkesen csapkodja a vizet amiből néha nekünk is jut bőven.
Lassan kezdi kinőni a kádját, már alig fér el benne, így kezdünk átszokni a nagykádba, ahol hol Andrissal fürdőznek este hol pedig a macis kádbetétbe tesszük.

levi_2009_08_09.jpg

levi_2009_08_09_1.jpg

Augusztus 13.

Egyik kedvence időtöltése a habtapi szétszedése és a részek megcsócsálása. Ennek én annyira nem örülök, mert félek, hogy esetleg leválik egy kis darab belőle és lenyeli. De szerencsére csak megrágja nem fogyasztja el.

levi_2009_08_13_2.jpg

Már profi a térdelésben és pár napja a kanapé szélébe kapaszkodva fel is állt, mióta ráérzett az állás ízére bőszen gyakorolja az állást, ahol tudja.

levi_2009_08_13_3.jpg

Ülni magától még nem ül fel, de ha felültettem, akkor pár percig eljátszik. Aztán megunja, eldobja vagy félresöpri a játékokat az útból és kúszik tovább  keresi a megmászni való dolgokat, addig is míg célt ér, minden alá bemászik, mindenen átmászik, mint egy tank.

levi_2009_08_13.jpg

Augusztus 24.

Na így néz ki mikor aludnia kéne délelőtt. Álmos, szopja az ujját, nyűglődik, leteszem aludni, majd pár másodperc múlva kipattantak a szemei, felkapaszkodik a kiságyban és kukorékol és vigyorog, esze ágában sincs aludni.

levi_08_24.jpg

Augusztus 19.

Ma meglátogattuk  Éváékat és az ebéd után hogy lemozogjunk a kaját és kicsit megmozgassuk magunkat lementünk a parkba sétálni a gyerkőcökkel, természetesen a játszótéri hintát is kipróbáltuk Levivel, aki kacarászott ahogy löktem a hintát és nagyon élvezte, ahogy a képek is bizonyítják.

levi_08_19_1.jpg

levi_08_19.jpg

Augusztus 26.

A nap nagy részét már állva tölti, csak akkor ül, ha leültetem a habtapira. Pár perc játék után újra útra kél.

levi_08_24_1.jpg

Felmászik mindenre amire csak tud. Imádja a babakocsiját, felmászik rá, megszereli, forgatja a kerekeit és persze megrágcsálja az összes pántot rajta.

levi_08_26.jpg

Kedvence a székünk, amibe remekül megtud kapaszkodni.

levi_08_27.jpg

Már nagylegény az álldogálásban, ügyesen akár egy lábon is megáll. A leülés még nem megy tökéletesen, 5-10 perc  lelkes, de annál fárasztóbb ácsorgás után néha sírással jelzi, hogy most már elég volt, ilyenkor elkél egy kis segítség a földre kerüléshez.

levi_08_28.jpg

Augusztus 31.

Villamoson és buszon többször is utaztunk már, de metrón ma először, kicsit féltem, hogy fogom le- és felcipelni a sok lépcsőn, de  megoldottam. A lépcső tetején lévő ellenőröket megkértem segítsenek, ha már úgyis ott állnak porfogónak és bár nem csípem őket különösen, de itt nagyon segítőkészek voltak, mindig segítettek.
Levi minden járművön teljesen el van varázsolva, engem ilyenkor meg se lát, csak nézi a sok jövő-menő embert, meg ha valaki tetszik neki, akkor mosolyog is rá.
A metrót is nagyon jól viselte, szerintem engem jobban zavar a metró zaja mint Őt, nézelődött a babakocsiból kifelé, főleg azokat az embereket nézte meg akik újságot olvastak, imádja a papírt, persze leginkább rágja és tépi még.
Judyékat mentünk meglátogatni, ahol ebéd után közös játék volt, Levi kipróbálta Rini játékait, még a kiskocsi is tetszett neki amire felültettem.

levi_08_31_1.jpg

a fiúk haladnak a korral, Rinivel karöltve verték a klaviatúrát.

levi+rini_08_31.jpg

Délután részt vettünk egy igazi baba partyn is. A többi gyerkőc  pár hónappal idősebb volt Levinél, már mind nagyon profin jártak, így Levi leginkább a hintaágyból ücsörögve néha áhítattal nézte a nagyokat, ahogy rohangálnak a kertben, de nagyon élvezte.
Megpróbáltam letenni a pokrócra is, de minduntalan lemászott róla és lelkesen rágcsálta az útjába kerülő faleveleket ezért megfigyelő állomásunkat visszahelyeztem a hintaágyra. Később volt Levi ül a fűben is, percekig eljátszadozott a nehezen letépett fűszállal aztán természetesen megkóstolta azt is.

levi_08_31.jpg

Miután hosszan tanulmányozta a fűszálakat és megkóstolta a faleveleket is, rájött, hogy jobb ma egy alma, és  ügyesen harapdálva megevett egy fél almát a kezemből, persze közben a kezével kapaszkodott a hintaszék rúdjába.

levi_08_31_2.jpg

Név:
E-Mail cím:
Komment:


Nincs komment!