LaySoft oldala

 

 

Június 2.

Miután esténként Levi előadja gurulós magánszámát - már hasról is visszafordul a hátára - az ülőgarnitúrán és a kiságyban is, így este elérkezettnek láttuk az időt, hogy a kiságyban a matracon lejjebb tegyük, nehogy valamelyik nagy fordulásnál véletlenül kiessen a kiságyból.
Nekem így kicsit olyan érzésem van, mintha ketrecbe lenne zárva a gyerkőc, de Levit ez egyáltalán nem zavarja. Lelkesen forog és néha mikor egy-egy testrésze kilóg a kiságyból és nem tudja visszahúzni, akkor megy a sírás-rívás, míg ki nem szabadítom, de aztán folytatja ahol abba maradt a produkció. Ha leteszem hasra a kiságyban egy pillanat alatt a hátára fordul és már pakolja is szét a kiságyat és ami benne van, a takarót, a feje alól a pelenkát és persze a játékokat is.
Nagyon élvezi, hogy rájött, hogy milyen jó dolog ez a forgás ide-oda. Én meg örökké rajta tartom a szememet, mert nagyon gyorsan képes így változtatni már a helyét.

levi_jun_9_2.jpg

A nappali alvások is sokkal rövidebbek, délelőtt most már csak ritkán alszik és csak max. 1 órát.
Az éjszakákat viszont már teljesen átalussza. Azaz most hogy jönnek a fogai, néha felsír hajnalban, de egy kis anyai vigasztalás után már alszik is tovább.
Viszont annál nagyobb zajjal van, ha fent van, próbálgatja a hangját, nyikorog, kacarászik, sikongat és mindezt a saját szórakoztatására teszi, persze ha van közönség akkor még jobban örül és mosolyog ezerrel.

levi_jun_9_3.jpg

Június 8.

Ma felfedezte Levi, hogy milyen jól lehet játszani Apa nadrág megkötőjével. Van a végén egy csomó, amit lehet rágni és különben is nagyon jól lehet forgatni az ujjai között, hosszú percekig néma áhítattal tekergette a madzagot aztán végezetül kicsit megcsócsálta, de az íze nem nyerte el a tetszését.
Azóta ha bárhol, bármin felfedez egy madzagot azonnal meg akarja kaparintani.

levi_jun_8.jpg

levi_jun_8_1.jpg

levi_jun_8_2.jpg

Június 9.

Sokat fejlődött az elmúlt héten, forog ide-oda és bámulatos, hogy milyen gyorsan tudja a helyét változtatni. A játékokat előszeretettel dobálja szét illetve ki a habtapiról vagy a kiságyból, ilyenkor persze nézi mi a reakció és nagyon tud örülni, ha visszaadom neki. A játékokat ütögeti és nagyon ügyesen tud már értük nyúlni. Persze először csak kinyújtja a karját érte, aztán ha így se éri el, akkor kicsit mocorog és már megvan a zsákmány. Persze semmi se olyan izgalmas, mint a habtapi szélét megrágni, bár én ennek annyira nem örülök, de Levi annál inkább.

levi_jun_9_1.JPG

levi_jun_9_4.jpg

levi_06_10_1.jpg

Az esti relax: a fürdés. Bár Ficánka mintha fordítva lenne bekötve, fürdés után, ahelyett hogy mély álomba esne, totál felpörög.

levi_06_10.jpg

most már kis segítséggel ülni is tud a kádban és így játszani is könnyebb.

levi_jun_18_1.jpg

Ez már az alvás ideje teljes harci díszben, persze csak szeretnénk, ha miután lefektettük alszik is

levi_jun_18_2.jpg

Levi baba este 10 órakor még vidáman játszik a kiságyában a saját lábaival.

levi_jun_18_3.jpg

Június 13.

Ma voltunk babaúszáson és készültek újabb képek. Itt éppen a merülést pillanatát kaptam el.  Az oktató először lelocsolta Levit a locsolókannából vízzel, majd Andris mondta neki, hogy "merülés" és levitte a víz alá Levit, akinek már csak a feje búbja lóg ki a vízből a képen.

babauszas_06_13.jpg

Az oktató Levin mutatta be a többieknek a gyakorlatot: hogyan kell hason lebegni.
Persze Levi szájában ott van a keze, azt még a kedves oktató néni miatt se vette ki a szájából.

babauszas_06_13_1.jpg

Itt már Andrissal gyakorolják a hason lebegést.

babauszas_06_13_2.pg

Június 18.

Ma megejtettük Levivel az első babakocsis piacozást villamossal. Hát nem volt egyszerű, de szerencsére mindig volt egy segítőkész ember, aki segített a villamosra fel vagy levenni a babakocsit. Pedig a hordozót nem is tettem már fel, így azért könnyebb volt a kocsi, bár a piacról hazafelé simán megvolt a hordozó súlya is úgy bevásároltam zöldségből és gyümölcsből.
Úgy gondoltam most már nagyfiú és a babakocsiba kötöttem be az övvel, ami persze nem nagyot tetszett Levinek elsőre, mert így nem tudott annyira mozogni benne. De aztán megbékélt helyzetével, elfeküdt kényelmesen és nézelődött kifelé.
Hazafelé felpakolva a piacról, még beugrottunk a Vasedénybe is, míg én nézelődtem az egyik pénztáros szórakoztatta Levit, aki leginkább álmosan pislogott rá.

levi_jun_9.jpg

Aztán persze mire hazaértünk álom manó sehol, gyerkőc benyomott 3 db kicsi őszibarackot turmixolva, azt hittem már a fülén fog kijönni. Gondoltam tele hassal jobban alszik majd, de megint tévedtem.
Gyerkőc virgoncan kúszik-mászik a habtapin, illetve szívesebben a habtapin kívül a parkettán. Eddig azt hittem a sok repülőzés miatt Leviből pilóta lesz, de olyan ügyesen bánik a gitárral is, hogy lehet Ő lesz az új Santana.

levi_jun_12_2.jpg

Tegnap felfedezte, hogy az IKEA-s fotelnek is van megkötője, nem csak Apa nadrágjának.
Azóta ha meglátja a széket és nem veszem időben észre, akkor  addig küzd amíg le nem szedi a megkötőt és azt rágcsálja nagy örömmel. Én meg nevetek rajta, mikor látom milyen vicces fejeket vág, amikor rájön, hogy azért az íze nem olyan jó
, mint ahogy gondolja.

levi_jun_17.jpg

Már nagyon ügyesen változtatja a helyét, új beceneve Ficánka, ahogy leteszem egy pillanat alatt elkezd ficánkolni és mozog minden testrésze. Andrisnak is szóltam már, hogy ideje lenne a kábeleket eltüntetni, mert pár nap és veszélyben lesznek a Levitől.

Június 21.

Ma voltunk a Kölyökparkban játszani, Levinek is volt egy pici babasarok elkülönítve, de nem nagyon érdekelte, 1-2 műanyag labdát megkóstolt a rend kedvéért, hogy örüljek, miután lemostam neki őket.
Sokkal jobban izgatta ahogy a nagyobb gyerkőcök rohangáltak és zajongtak, nagyon tetszett neki a látvány még a szája is tátva maradt a nagy csodálkozásban, aztán el is aludt úgy kifáradt a sok ingertől.
Mire hazaértünk Andris felszerelte a kábel rendezőt az asztal aljára, és felkerült rá az összes kábel ami eddig az asztal alatt hevert.  Időszerű is volt, Levi az elmúlt pár napban rájött a haladás ízére és egyre ügyesebben kúszik már. A habtabi és a játékok nem mindig kötik le,  sokkal jobban érdekli a parketta, ami tök jól csúszik és a szoba eddig ismeretlen része. Tegnap este, hogy Apa is örüljön, hogy nem volt felesleges a kábelek elpakolása természetesen az asztal alá is bemászott, ahol most már csak a kábelek hűlt helyét találta. Mivel így ebben semmi izgi nem volt, irányt változtatott és megtámadta a CD tornyot, amiből megpróbálta kicibálni a CD-ket alulról. Félve a Levire omló CD-k látványától ennek gonosz módon véget vetettem, amit kicsit zokon vet, de rájött, hogy vannak még felfedezésre váró területek, így kúszva tovább állt. Aztán eljött az esti fürdés ideje, ami így a kúszó gyerkőc tisztaságát elnézve értelmet is nyert.

Június 28.

Ma volt Levi névnapja, amiből Levi még nem sokat fogott fel, de az ajándékba kapott játékokat rögtön birtokba vette. Jó választás volt a Clemmy építőkocka szett (köszönet érte Judynak:)
Levi egyből megrágcsálta őket ahol érte, este játszott vele a kádban is, és bár már többször dobálta őket meg át is kúszott rajtuk, de mivel puha, így nem lett semmi baja a játéknak és Levinek se.

levi_06_28_1.jpg

levi_06_28_2.jpg

Már nagyon ügyesen kúszik a szobában, mindenre kíváncsi, bemászik az asztal és a kiságya alá is, mindent a szájába akar venni,  megpróbálta megrágni a szék lábát is, persze a veszélyesebb dolgokat nem engedem, ilyenkor nem örül, de hamar el lehet terelni a figyelmét játékokkal.
Persze vannak visszatérő kedvencek, például a DVD lejátszó, egyelőre inkább ütögeti és nyomogatja rajta a kiálló gombokat, bár már megpróbálta a szájába is venni, de rájött hogy ez nagy falat lenne. Ma átlépte a nagyszobai küszöböt és megismerkedett az ebédlő járólapjával, ami nagyon tetszett neki, mert remekül csúszik, így lehet rajta gyorsan kúszni. A fürdőszobáig már nem jutott el, mert úgy gondoltam mára ennyi felfedezés elég lesz és visszavittem a nagyszobába.

levi_06_30_1.jpg

Név:
E-Mail cím:
Komment:


Nincs komment!

 

ugrás az oldal tetejére