LaySoft oldala

 

 

Szeptember 6.

Már nagyon ügyesen tud állni, simán elálldogál 5-10 perceket is, sőt tovább fejlesztette az ácsorgást és ügyesen már kapaszkodva  lépeget a bútor mellett is. Közben szórakoztatja magát, magyaráz, hadonászik, csak akkor nyűglődik, ha már nagyon elfáradt és nem bír leülni, ilyenkor jön anya, a felmentő sereg és segít leülni a fenekére.
Bár néha már előfordul, hogy neki is sikerül leülnie. Az első ilyen letottyanásnál  éppen a konyhában kapaszkodott fél kézzel a zöldség tárolóba, miközben a másik kezével pakolászta ki a zacsikat. Egy óvatlan karmozdulat és egyensúly vesztés hatására lecsücsült a fenekére, nagyon megilletődött, azt a meglepődés az arcán, hogy jééééééé én ilyet is tudok.
Persze ahogy leültettem már egyből áll is fel újra.  Mindenre amire lehet felkapaszkodik,  felmászik, legyen az szék, asztal vagy a képen látható játszószőnyeg.

levi_09_06.jpg

Szeptember 10.

Pár napja már nem csak felhúzza magát és áll a szék mellett, hanem tolja maga előtt a széket és lépeget utána, nagyon édes, ahogy komoly arccal koncentrál és vonul át a szobán székestül. De eltolja a porszívót is ugyanezzel a technikával.

levi_szept_10.jpg

Kezd kiütközni fiús mivolta, autó tologatás közben rájött, hogy valamitől gurul az a kocsi, felfedezte, hogy az autóknak van kereke is. Azóta minden autónak a kerekét forgatja, sőt rájött, hogy a porszívónak is van 3 kereke (nekem sose tűnt fel eddig:) az is nagy kedvenc azóta, képes perceken át tekerni a kerekeket. Persze ne feledjük régi kedvencét a babakocsit se, azért minden nap annak a kerekeit is megpörgeti, ha elkúszik mellette.

levi_szept_10_2.jpg

Szeptember 19.

A rágófogak lassan de biztosan jönnek, csak elakadtak valahol az ínye alatt. Néha fáj neki, olyankor megy a sírás-rívás  pár percig, aztán mintha elvágták volna. Viszont rájött, hogy a fogait prímán tudja kocogtatni, nagyon tetszik neki, nekem már annyira nem, ez amivel engem ki lehet kergetni a világból.
Már nagyon bátran lépked át a bútorok között, ügyesen ki tud már jönni az ebédlőig úgy hogy a bútorok mellett lépked illetve átkapaszkodik a következő bútorig.
Ügyesen tud térdelni, fel- és leülni, fél kézzel kapaszkodni, most már a legtöbbet állva lépeget, persze még mindig a kúszás a leggyorsabb közlekedési mód, de nagy kedvenc a szobán áttolom a széket játék is.

levi_09_19.jpg

mióta rájött, hogy a babakocsit nem csak tolni lehet, hanem a kerekeit is lehet tekergetni azóta még nagyobb kedvenc lett a kocsi, persze, hogy utána hogy néz ki a keze, azt inkább nem mondom, ilyenkor megyünk a fürdőszobába kezet mosni, ami nagyon tetszik neki, lehet pancsolni és csapkodni a vízsugarat és még a kéztörlés is izgi dolog.

levi_09_20_1.jpg

Szeptember 23.

Levinek új kedvence van; egy golyós tologatós játék. Már régóta gondolkoztam, hogy kéne venni egyet, mert Judyéknál is játszott vele. Az IKEA-s elég drága és annyira nem is tetszett, mert azon csak sima golyók vannak. Ezt végül a vaterán találtam, teljesen új és kb. harmada volt az IKEA-snak és sokkal aranyosabbak rajta a formák is. Ezen fából készült, pici festett különféle közlekedési formák és eszközök vannak. Persze nem úgy használja, mint a nagyok, egyelőre még csak lelkesen forgatja és tologatja a formákat az ujjával.

levi_09_23.jpg

Nincs rosszabb egy beteg gyereknél, mondják, így igaz. Sajna Levi is megfázott, szerencsére csak taknyos, láza nincs és jó a kedélye is. Persze az alvás így betegen se nagyon megy, éjszaka párszor felsírt, mert totál bedugult az orra és hiába szívtuk ki porszívóval, egy idő után megint eldugult.
De okos gyerekünk van hamar rájött, hogy ha nem szopja az ujját, akkor a száján is kap levegőt, innentől probléma kipipálva és aludt reggelig.

Szeptember 26.

Ma sétáltunk Lili barátnőmmel egyet az kora őszi napsütésben és természetesen útba ejtettünk egy játszóteret is, ahol Levi hintázott egyet. Nagyon élvezi, hogy mozog alatta a föld és közbe azért lehet nézelődni is.

levi_09_26_1.jpg

Mindig szívesen nézi a többi gyerkőcöt, hogy ki mint csinál körülötte. A képen is azért van kifordulva mert a mellette hintázó kislányt nézi.

levi_09_26.jpg

Név:
E-Mail cím:
Komment:


Nincs komment!