LaySoft oldala

 

 

Január 4.

A hét kedvencei a hűtőmágnesek, egy párat megkapott Levi amit az alsó mélyhűtőre tettem, a többi értékesebbet pedig felpakoltam a hűtőre így nem éri el őket. Most már nagyon ügyesen le tudja őket szedni, néha csak tologatja fel-le őket a hűtőn tetszik neki, hogy ott maradnak, nem esnek le.
Az ünnepek alatt persze a karácsonyfa is központi helyen volt, néha felvettem a karomba és jó pár percig szemlélte testközelből a fát és rajta a díszeket, mutatta is hogy melyiket szeretné, ha levenném neki. Ez a műanyag ezüst színű gömb volt a kedvenc, az akasztóján volt egy ezüst cérna amivel nagyon tetszett Levinek.

levi_2010_01_04_06.jpg

levi_2010_01_04_10.jpg

A másik nagy kedvenc egy vékonyan fogó filctoll, ami már nem ír, így oda mertem adni neki, mert nem tud vele firkálni. Ezt ha az ölembe ül a gép előtt mindig elkéri, a tolltartóból; nyújtja érte a kezét, hogy adjam oda neki. Rájött, hogy le lehet szedni a kupakját, sőt tegnap ki is belezte, úgyhogy így aztán totál gyerekbarát lett a toll, hogy csak a külső műanyag borítása van meg. Bár teljesen jól eljátszik bármivel ami útjába akad, legyen az a pelenkázótáska cipzára vagy egy  gördeszkás kutyus, amit tologathat az asztalon vagy a habtapin egy hangszer rázogatása.

levi_2010_01_04_01.jpg

levi_2010_01_04_02.jpg

levi_2010_01_07.jpg

Most már nagyon ügyesen tudja lapozni a leporelló mesekönyveket is, ez a Hull a pelyhes... -t Zsoltéktól kapta ajándékba. Rájött, hogy ez máshogy nyílik, nem egy irányba, mint a másik kemény lapos karácsonyos mesekönyv, amit az Erikától kapott.

levi_2010_01_03_01.jpg levi_2010_01_03.jpg
levi_2010_01_03_02.jpg levi_2010_01_03_03.jpg

Január 7.

Ma meglátogatott minket az új védőnénink Judit. Levi persze bemutatta mit tud, volt csimpaszkodás anya lábába, mászás, lépkedés, persze szigorúan egy kézzel kapaszkodva valamibe. Megmutatta, hogy pörgeti az autók kerekét és hogy szedi szét és eszi meg a habtapit is közben néha gagyarászott is, ha úgy hozta kedve és zárásként még labdázott is egy kicsit Judittal. Meg folyamatosan meg akarta szerezni a teás bögréinket és a kiskanalakat, aztán megkapta az én kiskanalamat és nagyon boldog volt vele.
Játék közben észrevettem, hogy nini kibújt az első szemfoga is bal oldalt, úgyhogy már van 13 fogunk a 4 rágófoggal együtt.

levi_2010_01_07_1.jpg

Január 10. Lilláéknál

Lilláéknál voltunk ma délután vendégségben. Levi kicsit félénk volt és nem nagyon mozdult el mellőlem, aztán evett egy kis almát és aszalt gyümölcsöt Lénával, és utána már bátrabban mozgott a lakásban.

levi+lilla+lena_2010_01_10.jpg

kaja után már Lénával is leült játszani, Lillával összeraktunk a golyóknak egy pályát, ami persze Levi folyton szétszedett, de azért csak elkészült és utána nagyon tetszett neki, ahogy a golyók végiggurulnak a pályán.

levi+lilla+lena_2010_01_10_3.jpg levi+lilla+lena_2010_01_10_2.jpg

Január 11. A második hajvágás

Ma végre több hetes rákészülés után levágtam Levi haját alvás után. Már nagyon hosszú volt hátul és elöl is. Hát nem volt egyszerű, kisfiam, mint egy sajtkukac folyamatosan izgett-mozgott és ez a végeredményen is látszik. Nem tudom a gyerekfodrászok hogy veszik rá a gyerkőcöket, hogy nyugton maradjanak, minden tiszteletem az övék, nekem nem sikerült.
Íme az első sztárfotó az új hajjal. Érdekes, hogy azzal hogy levágtam neki kicsit elöl, meg a fülénél elvesztette az a babás jellegét és most olyan nagyfiús lett az arca ezzel a hajjal.

ilyen volt

levi_2010_01_08.jpg

ilyen lett

levi_2010_01_11_4.jpg

Még mindig nagyon szeret lépcsőt mászni, néha még a széket is sikerül eltolnia ügyesen, amit azért tettünk oda, hogy ne bírjon felmenni. Aztán ha sikerül a művelet vagy valamiért fel kell mennem és mondom, hogy na most felmászhatsz, akkor egyből jön és mászik ezerrel felfelé. Most már vagánykodik is, megáll az egyik lépcsőfokon, néha lenéz, megtapogatja a korlátot utána megvizsgálja a lépcsőket is , majd hátra fordul és vigyorogva magyaráz nekem, nem értem mit, de biztos valami olyasmit, hogy nézd anya, milyen ügyes vagyok már.

levi_2010_01_11_1.jpg

levi_2010_01_11.jpg

Január 20.

Levi igazi nagy kajás, bár szerencsére nem látszik rajta de nagyon sokat tud enni, ha valami a fogára való. De nem panaszkodhatok rendes kölyök, eddig mindent megevett, amit elé tettem, legyen az főzelék, zöldség vagy gyümölcs.
Persze vannak abszolút kedvencek; a vajas kenyér sajttal vagy a főtt rizs bármivel (húsival vagy zöldséggel), de azt vettem észre, hogy szereti a leveseket is. Itt éppen a vajas sajtos kenyeret eszegeti, azaz inkább tömi magába, de a látszat ellenére kisfiam nem egy hete evett utoljára, hanem csak pár órája.

Hol egy hol két kézzel szedi fel a tányérról vagy két ujja közé veszi a falatot.

levi_2010_01_20_6.jpg

levi_2010_01_20_4.jpg

majd sajátos technikával begyűri a szájába a tenyerével vagy ahogy sikerül.

levi_2010_01_20_3.jpg

levi_2010_01_20_2.jpg

Persze miközben tömi az egyik falatot befelé a szájába, már ott a másik kezében a következő falat, nehogy egy másodpercre szünet is legyen a két falat között,

levi_2010_01_20_9.jpg levi_2010_01_20_8.jpg

a vajas kenyérből jut mindenhova nem csak a szájába, tiszta vaj az arca és az ujjai is a vacsora végére.

levi_2010_01_20_7.jpg

Január 23. - Kirándulás a Normafánál

Szombat délelőtt Erikáékkal és Ritával kirándultunk egy nagyot a Normafánál. Sokan voltak, de szerencsére találtunk hamar találtunk parkolóhelyet. Letettük a kocsikat és elővettük a babakocsit és a szánkót, a babakocsit nem éppen havas tájra tervezték, de gondoltuk azért csak  sikerül eltolni a havon.

levi_2010_01_23.jpg

Igazi téli kirándulóidő volt, hatalmas tömeg volt mindenfelé, sokan jöttek szánkózni, síelni vagy csak sétálni, de mi egy párhuzamos úton mentünk a főúttal így nagyon nem is találkoztunk senkivel, míg a geoládát kerestük. Levinek nagyon tetszett az egész nyüzsi, a sok ember, meg a nagy fehérség, tátott szájjal nézte a fákat, már amennyire kilátott a sapka és az overall alól.

normafa_1.jpg levi_2010_01_23_4.jpg

Jó nagy hó volt, szerencsére nem volt annyira hideg, sütött a nap is, pár fokkal volt csak 0 fok alatt, a táj csodálatos volt, a fák és bokrok ágait belepte a hó és amerre sétáltunk még az úton se volt letaposva nagyon a hó. Így néha nehéz volt tolni a kocsit, volt ahol akkora volt a hó, hogy elakadtam vele, ilyenkor Andris és Attila húzták felfelé a kocsit, mert a mély hóban elmerültek a kerekek, Levinek ez persze nagyon tetszett vigyorgott amennyire a hidegben tudott.

levi_2010_01_23_7.jpg levi_2010_01_23_6.jpg

Megismerkedett közelebbről a hóval is, gyúrtunk neki hógolyókat és odatettük a  a lábzsákjára, így Ő is meg tudta fogni, még meg is kóstolta az egyiket, kicsit meglepődött milyen hideg.

levi_2010_01_23_1.jpg

Aztán míg Andris tologatta a Levit én kiéltem magam és hatalmasakat csúsztam a szánkóval, meg a csuszkával, ezer éve nem szánkóztam, szuper volt.
Levi nagyon jól bírta a másfél órás kirándulást, csak 12 körül ment a hiszti, aztán rájöttem, hogy kajaidő van, azt jelzi a gyerek gyorsan megetettem, utána még nyűglődött egy kicsit, mert kaja után szokott aludni, de itt nem tudott, pár percig ölben vittük, aztán Andris ráült vele a szánkóra, Attila meg húzta őket, ez nagyon tetszett neki, hogy kézben van, de mégis mozog minden, így hamar megbékélt és utána már nem is volt nyűgi.

levi_2010_01_23_3.jpg

Hazafelé még beültünk a Szamos cukiba felmelegedni, meg sütizni. Levinek volt etetőszék is, beleültettem félig lehúztam róla az overallt, mert bár melegen felöltöztettem, gondolom azért kicsit Ő is fázott kint. Nagyon édes volt, ahogy felmelegedett egyre virgoncabb lett Ő is pár perc múlva már gagyogott, meg produkálta magát, de persze csak miután felfalt egy csomó rozskorongot, amit evett míg mis sütiztünk.

Január 24.

Ma nagy nap virradt ránk, mióta megszületett Levi Andrissal először mentünk el kettesben moziba, addig Levire anyósom és Andris öccse, Tibi vigyázott.
Persze mielőtt elmentünk a moziba elköszöntünk Levitől, meg mondtam anyósomnak, hogy lehet hogy sírni fog majd egy picit. De egyáltalán nem sírt, egyből otthon érezte magát és nem búsult utánunk (zokon is vettem, hogy fel se tűnt neki, hogy elmentek a szülei:).  Jól érezte magát; játszott a Mamával és a Tibivel meg az új labdájával, amit Kati mamától kapott. Persze nem csak játszottak, megnézték Pepita kutyát a kertben, az órát a falon (Levi teljesen beleszeretett az órákba pár napja és ha olyan kedve van mondja is hogy tik-tak).
Legjobban a zenélő rénszarvas tetszett neki, lelkesen nyomogatta, hogy énekeljen, aztán mikor megunta, felfedezte magának a szobát is, mindent körbejárt, megtapizott és amit hagytak neki, azt el is mozdította.
Aztán szófogadó kisfiúként majdnem mind megette a bekészített zöldséges-husis rizst, amit itthonról vittünk neki, anyósom csak ámult mennyit eszik a gyerek. Eddig is mondtam én, hogy haspók a drágám, csak míg nem látja senki nem hiszi el mennyi fér a pocakjába. Aztán a nagy evésben és játékban kifáradt és délután elszundított a Tibi vállán. Miután felébredt evett egy kis gyümölcsöt, aztán közben  megérkeztünk mi is. Még együtt megvacsiztunk - persze Levi itt is kunyerált, hiába volt tele a pocakja - és jöttünk haza, mert a sok élménytől már nagyon elfáradt, meg késő is volt. Miután ágyba dugtam aludt, mint egy kis angyal reggelig.

Január 26.

Már napközben is egyre többet álldogál kapaszkodás nélkül és egyre többször lépked is két lábon. A legújabb, hogy közben valamit visz az egyik kezében is.
Este meg mikor hazajött Andris, az volt a játék, hogy ide-oda szaladgált köztem és Andris között,  ha hívtuk, aztán már hívni se kellett, egyre nagyobb biztonsággal tette meg a lépéseket a méretes távolságon ami köztünk volt. Nagyon tetszett neki ez az ide-oda mászkálás, közben kacarászott és magyarázott ezerrel.
Aztán jött az esti fürdés a nagy kádban és hogy annyira gyorsan ne hűljön ki, most a Neogranormonos habfürdőből tettem a vízbe, amit Amáliától kaptunk ajándékba. Szeretem mert nem szárítja a bőrét és hatalmas a habja. Levi először idegenkedett tőle, zavarta, hogy mi ez az izé a víz felszínén, így nem látja a játékait se. De aztán mikor megmutattam, hogy lehet a tenyerünkről lefújni a habot az nagyon tetszett neki és utána már nem zavarta annyira a hab, még az arca is tiszta hab lett a nagy játékban, ahogy csapkodta a vizet.

levi_2010_01_26.jpg

levi_2010_01_26_1.jpg

Január 27. - Jár a baba jár

Levi egyre stabilabban jár és áll. Persze magában állni vagy járni unalmas lenne, mindig van valami még pluszban a kezében. Éppen a FP formabedobó vödörből borította ki a formákat és nagy örömmel hozza nekem.

levi_2010_01_28.jpg

Január 31. - Hull a hó és hózik...

Ma még mindig esett a hó, de nem volt nagyon hideg így délután kimentünk Levivel együtt. Krisztiék (ők a szomszédaink) kölcsön adták a szánkójukat, hogy Levit megszánkóztassuk kicsit. Míg én havat lapátoltam Andris  a ház körül húzta Levit a szánkón. De Levi a nagy nézelődésben nem kapaszkodott eléggé és leborult a szánkóról, bele a hóba, ettől kicsit meglepődött, de nem vette zokon.

levi_2010_01_31.jpg

Ezért aztán én húztam őket a hóesésben, Andris leült Levi mögé a szánkóra és fogta Levit nehogy megint beleboruljon a hóba.

levi+apa_2010_01_31.jpg

Név:
E-Mail cím:
Komment:


Nincs komment!

 

ugrás a lap tetejére