LaySoft oldala

 

 

Augusztus 1.

Bevallom nekem a szoptatásban a legpraktikusabb a szopi párnán szoptatni, de ahogy nézem Izának is kényelmes. Evés után szoktunk még egy kicsit cseverészni olyan anya-lánya nyelven és néha hagyom kicsit pihenni is a párnán.

iza_2011_08_01..jpg

Augusztus 8.

Szigorúan betartjuk a 3 órás etetést - persze éjjel is nagy örömömre - ebben nem ismer Iza tréfát. Amúgy nem egy sírós baba, de ha nincs kaja, akkor aztán kiereszti a hangját. De ha tele a pocak, megvoltak a kötelező pukik és böfik, akkor kedélyesen szemlélődik a kiságyból. 

iza_2011_08_08..jpg

Augusztus 11.

Egyre jobban élvezi, ha kézbe veszik. Hatalmas gomb szemeivel rácsodálkozik mindenre és mindenkire. Ha jó kedve van mosolyog is, hadonászik a kezeivel és ha beszélnek hozzá Ő is próbálkozik a válasszal a saját módján. Itt éppen Nagypapival beszélgetnek.

iza+nagypapi_2011_08_11_2.jpg

Augusztus 16.

Látszik, hogy jól tartják és jó evő a gyermek. Jelentem már elértük az 5 kilót, azaz már át is léptük. Ha azt nézem, hogy 1 hónaposan 3,5 kg volt és most rá 1 hónapra már 5120 gramm, akkor nem semmi. Olyan kis hurkái vannak a combján és az arca is kikerekedett.

iza_2011_08_16.jpg

A kiságy tele van pakolva mindenféle játékkal, ha esetleg a fejvédőn lévő figurák már uncsik lennének. Mostanában nagy kedvenc a zenélő, forgó játék az ágya felett. Ezt Levi szokta mindig felhúzni Izának, aki áhítattal nézi a színes forgó állatkákat a feje felett.
Másik nagy kedvenc a pöttyös keljfeljancsi. Ezt még Levi kapta anno Nagypapitól, és most "kicsit kölcsönadtam Izának játszani", ahogy Levi mondta.

iza_2011_08_16_1.jpg

Augusztus 22.

Ma reggel a család női szakasza és persze Levi felkerekedett és úgy döntött, hogy a nagy melegre való tekintettel megmártózik a pócsmegyeri tóban. Iza megint nagyon jól viselkedett, egy majdnem 10 hetes méltóságával viselte a nagy meleget.

iza_2011_08_22_4.jpg

Néha elnyomott egy-egy ásítást is, jelezve, hogy Ő azért kicsit unja már ezt az egész strandolást és meleget.

iza_2011_08_22_1.jpg

Szerencsére ott volt Nagymami is, aki rögtön felkapta és megvigasztalta, ha sírásra görbült a szája. Közben felfedezte megint a hüvelykujját, amit hangos cuppogásokkal szopott is.

iza+nagymami_2011_08_22_1.jpg

Augusztus 23.

Iza baba egyre mozgékonyabb már a kiságyban is. Ma kaja után letettem a kiságyába pihenni, aztán ránéztem 10 perc múlva és édesdeden aludt keresztbe fekve a kiságyban. Egyre gyakrabban kúszik át az ágy másik oldalára vagy fordul el 90 fokkal. Néha azért sír a kiságyban, mert segítséget kér. Ki kell menteni; mert felkenődik a kiságy oldalára, fejjel benne van a rácsvédőben vagy valamelyik játékkal kerül közelebbi viszonyba.

iza_2011_08_23.jpg

Augusztus 24.

Kriszti barátnőm segítségével ma eljutottunk a doktor nénihez, aki beadta Izának a 2 hónapos oltást, amit múltkor a megfázása miatt nem kapott meg Iza.
Már a kocsiban elaludt és a rendelőben sem ébredt fel amikor a doktor néni megvizsgálta. Aztán jött a szuri előtti lefogás egyesült erővel, doktor néni szúrt, mi Kriszta nénivel az asszisztenssel lefogtuk Izát. Na ez már nagyon nem tetszett neki, ordított, ahogy a torkán kifért, aztán ahogy megkapta a szurit és elengedtük a sírás is abba maradt (teljesen úgy viselkedett, mint anno Levi). Még hüppögött párat, aztán mikor felvettem és magamhoz öleltem már semmi baja nem volt.
Meg lettünk dicsérve mindketten Izával, hogy szépen fejlődik 1 hónap alatt több mint 1 kg-ot hízott. Most 10 hetesen 5470 gramm a súlya, 1 hónaposan 3420 gramm volt.

Augusztus 25.

Ma a pócsmegyeri Pázsit tófürdőn voltunk Andrissal és Levivel. Iza programja ma is a szokásos volt; alvás és evés, na jó és néha egy kis sírás, ha nem kapott rögtön tejet. Míg mi Levivel pancsoltunk a tóban és próbáltunk nem leégni a napon, addig Iza két szopizás között kisebb megszakításokkal szunyókált.
Evés után tele hassal a gyékényen egy szál pelusban, letakarva egy nedves textilpelenkával édesdeden aludt. Nem érdekelte, hogy nagyon meleg van és nagy a nyüzsi körülötte. Persze Ő volt a leghomokosabb közülünk, mert minduntalan addig mocorgott, míg lemászott a gyékényről a füves homokba, úgy kellett leporolni és fél óránként visszatenni a gyékény közepére.

iza_2011_08_25.jpg

Név:
E-Mail cím:
Komment:


Nincs komment!

ugrás a lap tetejére