LaySoft oldala

 

 

Június 2.

Ma délelőtt a Zenedében megismert Janka és Kismiki jött hozzánk látogatóba. Levi első körben nagyon védte a játékait, minden elvett Kismikitől, hiába mondtam neki, hogy csak játszik vele, nem veszi el tőle, bár nem hiszem, hogy nagyon értette volna mit magyarázok neki.
Aztán anya hegyibeszéde vagy a közös tízórai miatt idővel megnyugodott és engedte, Kismiki is kipróbálja a felmosó szettet és zenéljen a hangszereken.

levi+kismiki_2010_06_02_7.jpg levi+kismiki_2010_06_02_5.jpg

Később már jól eljátszottak együtt is; sőt mikor Kismiki felvette a sapiját akkor Levi is kért egyet tőlem, amit Ő is felvett és abban mászkáltak együtt föl-le a lakásban.

levi+kismiki_2010_06_02_4.jpg

Majd következett a függönyös játék, ezen jókat kacarásztak, ahogy elbújtak egymás elől és cibálták a függönyt.

levi+kismiki_2010_06_02_1.jpg levi+kismiki_2010_06_02_2.jpg
levi+kismiki_2010_06_02_2.jpg levi+kismiki_2010_06_02_3.jpg

A nagy függöny cibálásban elfáradva, megpihentek pár percig és közösen rajzoltak Janka segítségével.

levi+kismiki+janka_2010_06_02.jpg

Június 3.

Mivel még mindig nyoma se volt a nyárnak és a jó időnek, így megint benti játszós délutánt szerveztünk Krisztiékkel. A változatosság kedvéért most Ők jöttek át Levivel. Volt közös főzőcskézés és persze minden játékot előszedtek és kipróbáltak, úgyhogy pár perc alatt tele lett a szoba már alig fértünk el a földön a sok játéktól.

levi+levi_2010_06_03_1.jpg

levi+levi_2010_06_03.jpg

aztán megjött Apa személyében a felmentő sereg és mindkét Levi rajta csüngött egy perc múlva, na meg persze a számítógéphez próbáltak odaférni Andris öléből. Mondtam is Andrisnak szokja a helyzetet, mert ilyen amikor 2 gyereke van az embernek :)

levi+apa+levi_2010_06_03.jpgJúnius 4.

Ma délelőtt szerencsére nem esett így sikeresen eljutottunk Levivel Erikához az szokásos pénteki ÖTYÉ-re. Míg Éváék megérkeztek Levi Kisandris szobájában ütötte el az időt, míg mi Erikával beszélgettünk. Kis anyai segítséggel felmászott a várba az oldalsó mászókán majd lecsúszott ülve vagy hason, ahogy éppen kijött a lépés. Aztán ezt egy idő múlva megunta és inkább az evőeszközöket pakolta a konyhában, majd megpróbálta bekapcsolni a tévét és a számítógépet, ezt nem hagytuk, így kénytelen volt a IP telefonnal vigasztalódni.

levi_2010_06_04.jpg levi_2010_06_04_2.jpg

Aztán megjöttek Éváék is és így Liloval együtt ment a telefonálás és rohangálás föl-le, néha megpihentek pár másodperc erejéig, aztán folytatódott a felfedezés és pakolászás.

levi+lilo_2010_06_04.jpg

Átvittük Levi babakonyháját, hogy legyen mivel játszani a gyerkőcöknek. Lilonak is megmutattuk, nagy sikert arattak a szétvágható élelmiszerek, volt közös főzőcske is Éva segédletével. Aztán persze volt  igazi tízórai is, kis zöldalma, gyümölcstea és egy kis perec.

levi+lilo_2010_06_04_1.jpg levi+lilo+eva_2010_06_04.jpg

Június 5.

Délután családilag Tibivel együtt kivonultunk a Margitszigetre egy kis sétára, aznap volt a Sportsziget rendezvény is. Ez Levit még nem nagyon érdekelte, de így is akadt elég látnivaló: megnéztük a hajókat a Dunán, mászkáltunk a kolostor romoknál és ellátogattunk a szigeten lévő kis állatkertbe is, ahol Levi mint egy igazi "kacsafan", leragadt a kacsáknál és őket nézte ottlétünk alatt végig, hiába riszálták magukat a szabadon mászkáló fácánok és gólyák, rájuk se nézett.

levi_2010_06_05.jpg levi_2010_06_05_1.jpg

Június 8.

Ma délelőtt a Madarász utcai kardiológiai szűrésen voltunk. Levit eléggé megviselte a vizsgálat; nagyon nem tetszett neki, hogy fel kell feküdnie a vizsgálóasztalra és még nyugton is kell maradnia,  hogy megnézze a szívhangját a doktornéni. Aztán ez még nem volt elég még ráaggatnak egy csomó hideg bigyót az EKG-hoz, ez a kettő így együtt nála nem megy, volt nagy sírás-rívás. De ahogy elengedte a doktornéni, a sírás is abba maradt rögtön.
Kisfiam csak addig ideális páciens, míg nem kell nyugton maradni és nem fogják le, persze minden vizsgálat így kezdődik, úgyhogy mindig sírás a vége. De szerencsére amint szabadon eresztik már el is felejtette a dolgot és egy perc múlva már csak a szemén látszik, hogy itt bizony az előbb nagy sírás volt.
Így mire kiértünk a rendelő ajtaján már vigyorogva rohangált a lépcsőn. Mivel Judyék is a közelben jártak, összehoztunk egy villám játszóterezést és beszélgetést.
A gyerkőcök már kissé fáradtak voltak, de azért András (Judy férje) vigyázó szemei előtt lelkesen rohangáltak fel-alá, a játszótéren. Levi anyai segítséggel felmászott egy nagy fa mászókára is, amin volt minden: híd, csúszda, mászóka is, ezen rohangált nagy elánnal, míg nem szóltam neki, hogy lassan mennünk kéne, hogy hazaérjünk alvásidőben. Judy búcsúzóul megkínálta Levit szendvics darabkákkal, amit Levi jóízűen be is falt mind egy szálig.
Persze a 105 busz megint kimaradt, ezért több mint 20 percet várunk a busz megállóban, a dög melegben, így kicsit csúszott az ebéd és a délutáni alvás is.
levi_2010_06_18_7.jpgDélután Krisztiékkel sétáltunk egy nagyot utána pedig játszótérre mentünk, találtunk egy újat, amin volt jó sok árnyék, meg fű, meg Levi nagyon örömére egy ivókút is, de nem engedtem oda, mert ismerem, hogy addig tapicskolna a kifolyt vízben, míg mindene sáros és vizes nem lesz. Emiatt volt pár perc küzdelem, de én voltam az erősebb és meggyőztem, hogy az most nem jó, ha odamegy.
Szerencsére pár perc múlva már eszébe se jutott, talált jobb mókát; mostanában az a mániája, hogy rángatja a kerítést vagy a kapun a kilincset. Persze amikor valaki bejön a játszótérre a kapunk, akkor gyorsan abbahagyja és kicsit hátrál, de ha megint üres a kapu, sehol senki, akkor cibálja újra.
Aztán kitalálta, látva, hogy a másik Levi milyen vagányan felmászott a nagy csúszdára, akkor persze neki is rögtön fel kellett oda másznia. Simán fölmászott Ő is első próbálkozásra, pedig jó messze voltak a lépcsőfokok egymástól, de ennek ellenére nagyon ügyesen kapaszkodott fel rajta. A lecsúszásnál Kriszti segített, Ő fönt vigyázott, hogy le ne pottyanjon, én meg oldal a csúszdánál. Aztán miután ezt kétszer megismételtük, úgy döntöttem inkább a kisebb csúszdán vagánykodjon. Jól kifáradt a nagy játékban este nem kellett ringatni, ahogy letette Andris az ágyába már aludt is.

Június 16.

Ma a változatosság kedvéért megint esik reggel óta, Levi ennek megfelelően pörög ezerrel. Aztán egy spontán chatelés után meglátogatnak minket Líviáék Rózával, így legalább nem unatkoztunk délelőtt.
Az első pár percben nagyon nyugisak voltak a gyerkőcök, míg mi beszélgettünk Líviával, Ők csak ültek velünk a kanapén; Róza egy kutyussal játszott, Levi meg simogatós könyvet nézegetett. (A 2 képért köszönet Líviának)

levi+roza_2010_06_16_6.jpg levi+roza_2010_06_16_7.jpg

Aztán véget ért az idill és beindultak a kölyök: volt közös lámpa kapcsolgatás, azaz először Levi megmutatta, hogy kell felmászni a kanapéra, hogy elérje a lámpát, aztán Róza is leutánozta hibátlanul a mutatványt.

levi+roza_2010_06_16_4.jpgkicsit bújócskáztak a fotel körül, alatt

levi+roza_2010_06_16_5.jpg

aztán munkamegosztással kitakarítottak közösen, Róza felsöpört, Levi meg felmosott a szobában

levi+roza_2010_06_16_2.jpg

Június 18.

Levi mióta rájött, hogyan tud felmászni a székre, azóta megállás nélkül mászik fel mindenre és mindenhova. Ha már a székre felmászott, akkor nincs megállás; tegnap az ebédlő asztalról szedtem le, ma a könyvespolcra próbált felmászni.
A mai műsor egy kartondoboz és Andris széke a gép előtt, persze ha már felmászott, akkor alaposan rendet is rak az asztalon és jól összefogdossa a monitort is, hogy Apa is lássa, hogy itt járt.

levi_2010_06_18_1.jpg levi_2010_06_18.jpg

Ha felmászott a székre, nincsenek biztonságban a kábelek, a távirányítók és persze a telefon se. Imádja ki-bepakolni a tartójába, mert akkor ad egy csilingelő hangot is, ami nagyon tetszik Levinek.

levi_2010_06_18_2.jpgaztán jön a porszívó szerelése, ez még mindig jó móka, nem lehet megunni. Aztán következik egy kis labda pattogtatás, mostanában fedezte fel, hogy ha eldobja; pattog a labda, úgyhogy a Mamától kapott dinnye labda is újra kedvenc. Néha labdázik is velem, hol dobja, hol pedig rúgja a labdát nekem.

levi_2010_06_18_8.jpg levi_2010_06_18_4.jpg

Már egyre ügyesebben öltözteti fel a fa kirakós macit, tudja hova kell tenni a maci fejét, a nadrágját vagy a pulcsiját. Persze néha nincs türelme hozzá és inkább csak kipakolja a fa dobozból a darabokat és nekem adogatja, hogy rakjam a helyére.

levi_2010_06_18_9.jpg levi_2010_06_18_10.jpg

végül levezetésképpen egy kis ugrálás a bubik után, a buborékfújó örök kedvenc nálunk is. Változó, hogy próbálja őket elkapni vagy csak nézi, ahogy szétpukkadnak a parkettán.

levi_2010_06_18_6.jpg

levi_2010_06_18_5.jpg

Június 20.  - Levi a mászó bajnok

Mióta Levi felfedezte, hogyan tud felmászni a székekre, azóta nincs megállás, mindenhova felmászik, legyen az akár az ebédlőben az asztal, a csigalépcső vagy az ásványvizes packon keresztül a polcrendszer ahonnan így vidáman kezeli a mikrót is. Így most törhetem a fejem hova pakoljam át a mikrót, hogy Levi nem nyomogassa.

levi_2010_06_20_1.jpg levi_2010_06_20.jpg

Június 21.  Az első baba mama klub

Reggel izgatottan ébredtem, mert ma volt az első baba mama klubunk, amit szerveztem és féltem, hogy magányosan fogunk Levivel kettesben ücsörögni a rossz idő miatt.
De szerencsére több anyuka is emelte jelenlétével az első klub hangulatát.
Eljött Zsuzsi Lilivel, Móni Benővel és nem utolsó sorban Janka Kismikivel.
Mindenki hozott otthonról 1-2 játékot, amit bedobtunk a közösbe így a gyerkőcök se unatkoztak, míg mi beszélgettünk. Aztán előkerültek a rágcsák, és azt italok is, amit persze közösen elfogyasztottak a lurkók.

levi_2010_06_21.jpg beno+levi+kismiki+zsuzsi+lili+moni_2010_06_21.jpg

Sok minden szóba került a szobatisztaságtól a játszóterekig, ki mit ad enni, hol érdemes vásárolni és persze ki mit csinál még a gyerek mellett a nemlétező szabadidejében. Nagyon egy hullámhosszon voltunk, úgyhogy egy nagy közös terv is kibontakozott a beszélgetés alatt, de erről majd később bővebben :)
Remek hangulatban telt el a 1,5 óra, ami eredetileg csak 1 órára volt tervezve, de úgy eldumáltunk az időt, hogy déli 12 óra is elmúlt mire elkezdtünk szedelőzködni.

Levi Lilivel az ablakban

levi+lili_2010_06_21.jpg

Levi, Kismiki, Móni ölében Benő és Lili

moni+levi+kismiki+beno+lili_2010_06_21.jpg

Június 23. - Dagonya

Előző nap a változatosság kedvéért megint esett, így kint az utcán hatalmas tócsák keletkeztek, amibe persze Levi az első adandó alkalommal belegázolt térdig. Nagyon tetszett neki a dagonyázás, csapkodta a vízben a lábacskáit és futkosott egyik tócsától a másikig és persze mindet kipróbálta.

levi_2010_06_23_2.jpg levi_2010_06_23_1.jpg

levi_2010_06_23.jpg

Június 24.

Ma Évánál tartottuk az ÖTYÉ-t, míg mi beszélgettünk a lányokkal, addig Levi és Lilo tologatták a széket,  majd Levi felmászott rá, aztán rájött, hogy onnan már csak egy ugrás az asztal és megpróbálta megkaparintani az asztalon lévő rágcsákat is.

levi+lilo_2010_06_24_2.jpg

levi+lilo_2010_06_24.jpg

Ezt persze nem engedtem meg neki, de helyette kaptak egy kis babapiskótát, ami semmi perc alatt elfogyott, pedig több darabra törtem nekik. De találtak más elfoglaltságot előkapták a homokozó vödröt és azzal rohangáltak felváltva. Aztán kiszedték az összes zenélő játékot és volt nagy zene-bona, ez Marcinak is nagyon tetszett, Erika kisfiának.

levi+lilo_2010_06_24_5.jpg levi+lilo_2010_06_24_3.jpg

Este átjött Nagypapi Andrisnak segíteni a medence tetejét összerakni, aztán utána vacsiztunk a kertben, míg belőlünk a szúnyogok vacsiztak. Levi persze aktívan részt vett az összeszerelésben, végig ott állt és nézte mit csinál Apa és a Nagypapi és közben lelkesen kommentálta nekem az eseményeket.

levi+nagypapi_2010_06_24_2.jpg

levi+nagypapi_2010_06_24_4.jpg

Június 27. Mamáéknál

Alvás után meglátogattuk Mamáékat Budatétényben, ahol Levi névnapját is megtartottuk. Levi kapott egy kis locsolókanát és egy barkács készletet a Mamáéktól, amit persze rögtön ki is bontott a Mama segítségével.

levi_2010_06_27.jpg levi_2010_06_27_1.jpg

A sikeres kinyitás után rögtön tesztelte is a szerszámokat.

levi_2010_06_27_3.jpg

levi_2010_06_27_2.jpg

Levi most nem sokat evett, szerintem úgy teletette magát ebédkor, hogy nem volt még hely a pociban, de azért a Mama féle sajtosból lecsúszott pár falat. Kaja után kimentek a kertbe a Mamával, megnézték a virágokat és Pepita kutyát. Aztán a szobában meglocsolta az új kannájával a virágokat.

levi+mama_2010_06_27_3.jpg

A nagy rohangálásban elfáradt és felkéredzkedett Apa ölébe kicsit megpihenni, majd megszemlélte Apa jegygyűrűjét is, amit megpróbált lehúzni Apa ujjáról, de nem sikerült, így hamar megunta az ücsörgést és útra kélt.

levi+apa_2010_06_27_1.jpg levi+apa_2010_06_27.jpg

Levinek nagyon tetszenek a szemüvegek, így a Mamáé se kerülte el sorsát, Levi alaposan szemügyre vette, kinyitotta becsukta a szárait és megpróbálta fel is tenni az orrára, de kicsit nagy volt rá.

levi+mama_2010_06_27.jpg levi+mama_2010_06_27_1.jpg

Június 28.

Ma délelőtt újpesti mami kluboztunk, beszámolót itt olvashatsz a mai találkozóról.
Alvás után még mindig dög meleg volt, ezért a Horváth cukrászdában taliztunk Krisztiékkel, míg mi fagyiztunk, addig a kölykök tölcsért rágcsáltak és néha megpróbáltak kicsikarni tőlünk egy kis fagyit is, nem sok sikerrel. Miután kellően lehűltünk irány a játszótér, ahol kitombolták magukat a gyerkőcök. Levi egyre otthonosabban mozog a játszótéren, azért persze néha odajön hozzám, főleg, ha szomjas vagy megijedt valamitől vagy elzúgott a földön, de leginkább felfedezi a területet. A homokozó annyira már nem érdekli, mostanában mindenre felmászik legyen az nagy fa mászóka vagy a nagy csúszda. Néha bepróbálkozik a csapnál is, ami a játszótér területén található, imádja a vizet és mindig nézi, hátha valaki iszik a csapnál és akkor Ő is tud egy kicsit pancsolni és dagonyázni. A legújabb őrület a kerítés és a kapu rángatása, illetve néha felmászik a padokra és olyan zabálnivaló, ahogy ücsörög ott és szemlélődik, látszik rajta, hogy ilyenkor elégedett a világgal és magával is.

Június 29.

Egy anyuka mesélte a játszótéren, hogy a Rózsa utca elején van egy baba-mama klub, kedenként, vicces mert szerintem hetente elmentem előtte, de eddig sose tűnt fel. Úgyhogy ma délelőtt Krisztiékkel karöltve ellátogattunk a Kanga kluba, ami a Gyermekjóléti  Központ keretein belül működik.
Nagyon kedvesen fogadott minket Hajni, Zsuzsi és István. Először a Zenebölcsihez hasonló éneklés és dalolás volt Hajnival, de Levit ez nem nagyon kötötte le most, inkább a rózsaszín játék babakocsit tologatta nagy elánnal.

2010_06_29_1.jpg levi+levi+kriszti_2010_06_29_1.jpg

Levinek építettem egy vasút pályát, amit aztán Zsuzsival ki is próbált a két Levi, de sokkal izgibb volt főzőcskézni és vagdosni a tépőzáras fa zöldségeket és kevergetni a játék lábost.

levi+levi+zsuzsi_2010_06_29.jpg levi+levi+zsuzsi_2010_06_29_3.jpg

Levi mikor felfedezte, hogy van egy tévé is a teremben, nagyon megindult, hogy Ő majd bekapcsolja, de nem engedtem neki. Ezt kicsit zokon vette, de Istvántól kapott egy használaton kívüli távirányítót ami enyhítette felháborodottságát. Aztán Zsuzsi felügyelete mellett Levi közelebbről is szemügyre vette a tévét, amit bár nem tudott bekapcsolni, de  látta a tükörképét a monitorban és ez is nagyon érdekes volt.

levi+zsuzsi_2010_06_29_1.jpg levi+zsuzsi_2010_06_29_2.jpg

Június 30.

Délelőtt Erikánál tartottuk az ÖTYÉ-t, Éváék is oda jöttek Liloval. Kisandris is otthon volt, és nagyon aranyos volt, ahogy Lilot és Levit felügyelte, irányította. Levi teljesen odavolt Andrisért, persze mindenben utánozni akarta, ha Andris felmászott a lépcsőn vagy a csúszdán Ő is próbált utána mászni, több kevesebb sikerrel.

levi+kisandris_2010_06_30_4.jpg levi+kisandris_2010_06_30.jpg

aztán ha Andris megpihent a fotelben Levi is felmászott oda és pár másodpercig Ő is nyugton maradt.

levi+kisandris_2010_06_30_1.jpg levi_2010_06_30.jpg

persze Liloval is megvolt a szokásos konyhai evőeszközök kipakolása a polcról és  nem maradt el a hűtőmágnes pakolás sem a hűtőről.

levi+lilo+kisandris_2010_06_30.jpg levi+lilo_2010_06_30_1.jpg

Estefelé Jankáék jöttek át hozzánk, Kismiki már otthonosan mozgott nálunk és szerencsére Levi se féltékenykedett a játékaira. Jól eljátszottak együtt, igaz néha volt egy kis harc, hogy melyik színű karikát ki fogja meg.

levi+kismiki_2010_06_30.jpg levi+kismiki+miki_2010_06_30_3.jpg

Cukik voltak, ahogy komoly arccal vizsgálják a kék golyót.

levi+kismiki+miki_2010_06_30_1.jpg levi+kismiki+miki_2010_06_30_2.jpg

aztán  a következő pillanatban már nagy vigyorral rohangáltak  a lakásban ide-oda. Persze nem buli a buli üres hassal, úgyhogy a végén volt közös frissen sült kenyér rágcsálás és bodza szörp ivás is. A végére totál elfáradtak, azt hiszem ma se kell őket altatni.

 

Név:
E-Mail cím:
Komment:


Név: Dátum: 2010-06-29 22:53:13
Nekünk nem jött be a szerszámkészlet, már 2 adag kallódik mindenfele. Felismeri mi micsoda, de nem foglalkozik vele. Majd később írj, hogy nálatok hogy vált be!


ugrás az oldal tetejére