LaySoft oldala

 

 

szerkesztés alatt :)

December 3.

Délelőtt Nagypapiékkal kimentünk az Állatszigetre megnézni a Mikulást. Kicsit belenéztünk a műsorba, de Levit annyira nem érdekelte, mondta, hogy inkább nézzük meg az állatokat kint.

levi_2011_12_03_1.jpg

Mivel a tömeg bent szorongott és nézte a műsort a sátorban, kint nem voltak sokan. Levivel először megnéztük a tyúkokat és a kacsákat, majd a két pónilovat. Hiába voltak pónik, Levinek kellett egy kis nagypapis segítség, hogy felérje és megsimogassa őket.

levi+nagypapi+matyi_2011_12_03_1.jpg

Az egyik istállóban stílusosan volt egy betlehemi jászolt is. Levit a két nyuszi érdekelte leginkább, akik a jászol előtt rohangáltak. Levi nagy örömére be is lehetett menni, úgyhogy kis noszogatás után ment megsimogatni őket.

levi_2011_12_03.jpg

Bár itthon rendesen reggelizett, azért a kemencében sült meleg kenyérlángosnak, nem bírt ellenállni Levi se. Mikor Nagypapi vett egyet, bőszen kóstolgatták Matyival, Nagypapinak csak hírmondó maradt végül.

levi+nagypapi+matyi_2011_12_03.jpg

Végezetül még volt egy kis birka simogatás, aztán jöttünk haza, mert nem repkedtek a mínuszok, de azért kellően átfagytunk a meleg tea kortyolgatása ellenére is.

levi+nagypapi+matyi_2011_12_03_4.jpg

December 5.

Kati Mama mikulásától Levi finom gyümölcsöket és mogyorót kapott, egy fél banánt egyből be is nyomott kezdetnek, aztán felfedezte, hogy van a zsákban mogyoró is. Kérte, hogy pucoljak neki, mondtam, hogy inkább pucoljunk együtt az úgy sokkal izgibb.
Így rögtön megalakítottuk a szabadítsuk ki a mogyorókat kampányt és neki is láttunk a teendőknek. Én törtem fel, Levi pedig kiszedegette a héjból a mogyoró szemeket, majd nagy boldogan be is tömte őket a szájába. Néha elpattantak a héj darabkák vagy elgurultak a szemek, ez nagyon tetszett Levinek, kacarászott rajta és közölte, hogy Anya ez vicces.
Mostanában sok mindenre mondja, hogy vicces, főleg ha én ejtek ki valamit a kezemből, hiába már a gyerek is tudja hogy legszebb öröm a káröröm :)

levi_2011_12_05.jpg

December 14. - Mézeskalács sütés az oviban
Ma délelőtt az oviban a szülők a gyerekekkel együtt sütöttek mézeskalácsot. Tisóék felvettek itthon minket Izával és 9-re bementünk az oviba. Reggeli után mindenki kitette a mézeskalács formáit a közösbe, és megkezdődött a nyújtás és szaggatás egy kis segítséggel.

levi+tiso_2011_12_14.jpg

Nagyon cukik voltak a gyerkőcök, ahogy kis segítséggel gyártották a mézeskalácsokat. Levi az elején odabújt a Nagymamához és nem is akart részt venni a gyártásban.

levi+nagymama_2011_12_14.jpg

Nem tudom mi történt, mert amúgy szeret ügyködni a konyhában. Lehet hogy megijedt a nagy nyüzsitől vagy túl sokan voltunk a szobában, odabújt a Nagymamához, átkarolta és ki se dugta a fejét. Pár perc múlva azért felnézett, megnézte mit csinálnak a többiek és aztán továbbra se tágított Nagymama öléből.

levi+nagymama_2011_12_14_1.jpg

Aztán kis bátorítás után Tisó segítségével nagy nehezen odament Ő is az asztalhoz és nyújtott és pár karácsonyfa alakú sütit készített.

December 16.

Izának előszedtem a játszószőnyeget a napokban és egy takarón le szoktam tenni a szőnyegre. Levinek meg mutattam képeket amin Ő játszott ezzel, amikor ugyanekkora volt mint most Iza. Egyből elkapta a nosztalgia és mondta, hogy Ő is akar vele játszani, így bemászott Iza mellé így készült ez a kép.

iza+levi_2011_12_16.jpg


Név:
E-Mail cím:
Komment:


Nincs komment!

ugrás a lap tetejére