LaySoft oldala

 

 

November 1.

Levi igazi kis konyhatündér, ha látja, hogy főzéshez készülődök a konyhában, mindig jön velem. Tolja ki a széket az ebédlőből a konyhapulthoz, amire felmászik és onnan kíséri figyelemmel az eseményeket.
Nagyon szeret kavargatni és persze mindent megkóstol, ami csak lehet, most
éppen a mazsolás kuglóf elkészítésében segített. Lelkesen keverte a tésztát, persze miután bekebelezett egy csomó mazsolát abból, amit a tésztába akartam tenni.

levi_2010_11_01_1.jpg
Figyelemmel kísérte a kuglófot a sütőben is, ahogy emelkedik a tészta és sül, pár percenként elé guggolt és érdeklődött, hogy mikor lesz már jó. Mikor elkészült végre jó étvággyal falatozott is belőle.

levi_2010_11_01.jpg

November 2.

Ma volt a nagy ablak-ajtó csere a lakásban. Letakartuk a bútorokat nejlonnal, hogy ne legyenek porosak, már ez is jó buli volt Levinek, segített Apának szétszedni és kiteríteni a fóliákat reggel bölcsibe indulás előtt.
Mire hazaértünk a bölcsiből, már kivették a régi ablakot a nagyszobában és a konyhában is  a szakemberek. Levinek nagyon tetszett a művelet lelkesen figyelt és kommentálta az eseményeket.
A fűrészelésnél, amikor leesett a padlóra egy felesleges darab azt egyből kivitte a kukába. Mikor a párkány mérték ki és igazították a helyére, Levi is hozta a saját mérőszalagát, hogy segítsen mérni.

levi_2010_11_02.jpg

November 3.

Még nincs teljesen visszapakolva, de Levit ez nem nagyon izgatja. A vonatokkal a parkettán is jól lejátszik, egyre ügyesebben rakja össze a síneket egyedül is, aztán ha kész a pálya akkor beül a közepére és onnan tolja a vonatot körbe-körbe.

levi_2010_11_03.jpg
Ha meg nem megy az összerakás, akkor jön és fogja a kezemet és odahúz és mutogatja, mit csináljak. Az összes mozdonyt és vagont egybe kapcsolja és úgy tologatja őket .

levi_2010_11_03_1.jpgNovember 6.

Elrepült mellettünk egy újabb év, és megint alig vettem észre, hogy eltelt; minden napra jutott valami újdonság, valami felfedezés Leviről, Levivel együtt a világról, magunkról.

levi_2010_11_06_23.jpg

A totyogóból egy vagány, huncut most már sok mindenben önálló mosolygós 2 éves nagyfiú lett. Szerencsére még mindig rendes anyja fia, mindent megeszik amit csinálok neki. Illetve most már Ő is aktívan részt vesz a főzőcskézésben, kitolja a széket a konyhába, felmászik rá és mindent előkóstol és kever-kavar, amit anya megenged. Még mindig jóétvágyú; imádja a kenyeret, a sajtot, a kefirt, a kukoricát, paprikát, paradicsomot az uborkát és a kukoricát minden formába.Már ügyesen eszik egyedül kanállal és villával és persze pohárból iszik már elég rég óta.
Egyre jobban öntudatára ébred, már van saját akarata és véleménye mindenről, amit meg is oszt velem  és a világgal. Tündéri, ahogy rácsodálkozik az élet szépségeire, a falevelekre, a felhőkre, az égen a repülőre vagy egy tócsára az úton. Ismeri és meg is tudja mutatni a testrészeit, segít az öltözésben és vetkőzésben. Persze néha feszegeti a határokat, rosszalkodik, nem fogad szót és dühöng ha valami nem úgy van, ahogy Ő szeretné, de szép szóval, figyelem eltereléssel mindig le lehet nyugtani.
Már mindent megért, amit mondunk neki, pár szót már tökéletesen mond; anya, apa, baba, mama, egy, nem, vau, hápháp, bumbum (ez a kuka Levi nyelven) busz, bab hamham (ez a kaja neve, ha éhes akkor mondja) és egyre jobban megy a hangutánzás is, persze vannak betűk, amit nem tud még kimondani pl.  a s a sajt az nála ajt.
Nagyon szeret játszani, mint minden kisgyerek. Szereti a járműveket; az autókat, a vonatokat és a kedvenc mostanában a busz. Ha meghallja a repülő hangát, akkor egyből keresi az égen és mutatja, hogy ott van. Egyre ritkábban közelekedünk babakocsival és egyre nagyobb távokat teszünk meg gyalog, de motoron is szoktunk közlekedni. Figyelmes a járdán, mindig megáll, ha szólok neki, ha közeledünk az úttesthez megáll és sose megy át, csak ha megengedem.
Nagyon segítőkész és rendszerető, bármit kérek, odahozza, segít és kipakolni vagy bepakolni. Este segít a játékait összepakolni és a helyére tenni, imádja a kukákat és kidobni a szemetet.
Imádja a könyveket, kedvence a Böngésző sorozat, de bármilyen állatos könyv jöhet. Már ügyesen meg tudja mutatni a háziállatokat is és némelyik hangját is utánozza.
Az esti fürdést Apával még mindig jó program, sajnos a bőre ekcémára hajlamos, ezért leginkább zuhanyozni szoktuk, de ezt is nagyon élvezi. Nagyon édes ahogy fogja a zuhanyrózsát és irányítja a vízsugarat a és segít a fürdetőkrémmel is bekenni magát.
Este alvás előtt mindig van közös mesekönyvezés Levivel aztán jön a jóéjt puszi tőlünk és megy az ágyikójába, mostanában Mazsolával és egy kisoroszlánnal alszik. Rendes gyerek az esti fürdés után 8 órakor letesszük aludni és reggel fél 8-ig általában alszik mint a tej, aztán ha felébredt, onnantól nincs megállás, elkezdődik egy újabb izgalmas napunk.

November 6. Szülinapi buli

Délelőtt piacoltunk családilag, majd elmentünk megrendelni a lufikat, amit kihoztak míg Levi aludt. Úgyhogy mire felébredt már feldíszítettük Andrissal a szobát és az ebédlőt a sok színes lufival.
3-ra jöttek a vendégek, Nagymami Tesóval, Keresztmamáék Judittal és Csabival és Nagypapi Matyival.
Levinek jó dolga volt két tortát is kapott; a gyümölcstortát Nagymami csinálta, az almatortát meg Judit készítette, persze jutott mindenkinek belőle, nagyon finom lett mindkettő.

levi+nagymami_2010_11_06_10.jpg levi+anya_2010_11_06.jpg

Elsőre nem sikerült elfújni a gyertyát, de aztán rájött, hogy úgy kell fújni, mint a meleg falatot evéskor. Utána már annyira tetszett neki, hogy többször meg kellett gyújtani újra a gyertyát, hogy elfújja. Aztán persze gyorsan meg is kóstolta a tortát.

levi_2010_11_06_22.jpg

levi+nagymami_2010_11_06_1.jpg

Ízlett neki, teljesen lecsipegette a piskótát a torta széléről ahol hozzáfért a gyümölcs zselétől.

levi_2010_11_06_20.jpg
Még a tortázás előtt volt az ajándékozás, a sok-sok szép ajándékot és papírzacsikat elsőre nem nagyon akarta kibontani, de Nagymami segített az első ajándékot kibontani, ami egy nagy kék városi busz volt.

levi+nagymami_2010_11_06.jpg levi+nagymami+nagypapi+matyi_2010_11_06.jpg

Levi ennek a busznak örült a legjobban, ott rögtön becézte is "buszi"-nak, és egész este el se eresztette, csak míg evett. Aznap este buszit a kiságyba is vitte magával lefekvéskor és azóta is buszi az első számú kedvenc.

levi_2010_11_06_15.jpg

levi_2010_11_06_7.jpg

Juditéktól építőkockát kapott, itt éppen a garász épül buszinak, ahogy Keresztmama mondta. Levinek nagyon tetszett a kockák doboza, ahogy ki-be lehet pattintani a fedelén a füleket, ha játszik a kockákkal, akkor mindig ráteszi a fedelét és be- és kipattintja a sárga füleket.

levi_2010_11_06_1.jpg

Egész ügyesen boldogult a ajándékok kibontásával. Keresztmama személyében igazi segítségre lelt a kicsomagolásban.

levi+kmama+csabi+judit_2010_11_06.jpg

levi_2010_11_06_5.jpg

Aztán rájött, hogy van amit nem lehet kézzel kibontani és ekkor kért egy ollót, hogy majd azzal elvágja a celluxot a dobozon. Ezt a szuper pályaudvart Keresztmamától kapta Levi, bevallom nekem ez a kedvenc épületem.

levi_2010_11_06_12.jpg

levi_2010_11_06_10.jpg

November 7.

Ma délután Mici és Krisztiék jöttek hozzánk vendégségbe. Levinek megint jó dolga volt elhalmozták ajándékokkal; kapott kis fa mozdonyt és vagont és egy lego duplo tűzoltóautót is, amit kivételesen sikerült is megörökítenem végre a képen. Mert általában mire előveszem a gépet, már lezajlott az ajándék átadás.

levi+mici+kriszti_2010_11_07.jpg

Levi egyből fel is avatta a vonatokat, Lóri segítségével szuper kis pályát építettek a vonatoknak, beleépítve a sok épületet és sínt is, amit előző nap Keresztmamától kapott.

levi+lori_2010_11_07.jpg levi+lori_2010_11_07_1.jpg

Később mikor megunta a vonatozást, Mici segítségével kibontotta a tűzoltó autót a kanapén és persze utána rögtön ki is próbálta; az autóba beleültette a tűzoltót és brümbrüm hangaláfestéssel kísérte útját a kanapén.

levi+mici_2010_11_07.jpg
levi+mici_2010_11_07_1.jpg

November 10.

Délután Egérék jöttek hozzánk át játszani.A nagy korkülönbség ellenére is jól elvoltak a fiúk,  építettek vonat pályát és játszottak a farm házzal is.

levi+gaborka_2010_11_10_2.jpg

Csak akkor támadt némi feszültség, mikor Gáborka megpróbálta Levitől elvenni a buszt, de aztán ahogy visszakapta a buszt, helyreállt a béke is köztük és ment tovább a játék.

levi+gaborka_2010_11_10_3.jpgNovember 11.

Este felé Krisztiék jöttek át hozzánk, hogy felköszöntsék Levit és kicsit beszélgessünk. Levi nagyon szakszerűen az egyik fa csavarhúzójával bontotta ki az ajándék gyurma dobozát, amit ki is akart próbálni, de ezt galárd módon nem hagytam neki.

levi_2010_11_11.jpg

Így kénytelenek voltak más játék után nézni Levivel, érdekes, hogy most már egyre jobban partnerek egymással, közösen építették a házat össze és volt közös autó tologatás és mesekönyv olvasás is.

levi+levi_2010_11_11_5.jpg levi+levi_2010_11_11_2.jpg

November 21.

Ma délután Tesóékhoz voltunk hivatalosak szülinapozásra, Levi megcsodálta a két nagy kutyust egyelőre csak messziről. Szmöre cicával közelebbi kapcsolatba is került, bár az elején inkább csak messziről nézte, de végül Dy bátorítása után csak megsimogatta a cicát.

levi+dy_2010_11_21.jpg
Az ebédnél nem evett sokat, meg is lepődtem, hogy mi történt, de aztán fél óra múlva rájött, hogy Ő éhes. Szépen felmászott a székre, és kiszolgálta magát az asztalról ha éppen nem volt ott senki, hogy adjon neki hús- és sajtgolyót vagy Nagymamis sütit. Persze a süti ízlett neki a legjobban, abból folyamatosan volt egy a kezében, még cica simogatás közben is azt fogta a másik kezében. Kapott is érte Nagymami puszit, ami nagy szó, mert Levi nem osztogattja nagyon a puszikat.

levi+nagyi_2010_11_21_2.jpg

Aztán persze mikor a tortát ettük, abból is evett egy falatot, a képen éppen Nagymamival tortázott egy tányérból.

levi+nagymami_2010_11_21.jpg levi_2010_11_21_1.jpg

A tortánál már csak a desszert villa volt jobb, mert a villa végén volt egy kis műanyag torta.

levi_2010_11_21.jpg

Persze a konyhai szemetes is rögtön kedvenc lett. Levi alig várta, hogy megtöröljük a szánkat, már vette is el tőlünk a szalvétát és vitte a kukába kidobni.

levi_2010_11_21_2.jpg

November 25.
Délelőtt Líviáék látogattak át hozzánk egy kis beszélgetésre és játékra. Ma leginkább a barkács készlet került el; a harapófogó és a kalapács ezzel próbálták kiszedni a dühöngőből a rudakat.

levi+roza_2010_11_25_1.jpg

Név:
E-Mail cím:
Komment:


Nincs komment!


ugrás a lap tetejére