LaySoft oldala

 

 

szerkesztés alatt :)


November 3.

Délután Andris kollégái jöttek hozzánk Iza nézőbe. Töki pompos és krumplis pogácsa volt a menü. Levi mint mindig most is lelkesen segített főleg a kóstolgatásban. Kemény küzdelem árán sikerült csak a angol szalonnát és a reszelt sajtot megmentenem a pomposba.
Aztán mondtam neki, hogy sütünk pogácsát, na akkor hajlandó volt abba hagyni a csipegetést és Ő is nagy elánnal vetette bele magát a pogácsa elkészítésébe. Megkapta a kötényemet, odatoltam a széket és kezdődött a gyúrás. Anya sodrófáját is kölcsönvehette a nyújtáshoz, kicsit lisztezett, mint ahogy tőlem látta, miután a gyúráson most is gyorsan túljutott, azt nem szereti annyira.

levi_2011_11_03_2.jpg

Aztán jött a kedvenc rész a pogácsa szaggatása, elsőre kicsit nyomik lettek a pogik, de pár próbálkozás után már nagyon ügyesen kivette a tésztából és szép kerek pogit kerültek ki a keze alól. 

levi_2011_11_03_1.jpg

levi_2011_11_03.jpg

Aztán megkentem neki a tojásfehérjével és ment is a sütőbe a többi pogihoz. Izgatottan nézte ahogy emelkedtek és sültek a pogik, folyton kérdezgette, hogy mikor lesz már kész anya. Alig bírta megvárni, hogy kicsit kihűljön, még langyosan megkóstolta és nagyon büszke volt magára, hogy azt a pogit eszi, amit Ő készített.

November 4.

Levi fűrészeli a kis székét a játék barkács készlettel, amit Andris kollégáitól kapott ajándékba.

levi_2011_11_04.jpg

November 5.

Bár Levi csak hivatalosan holnap lesz 3 éves, ma ünnepeltük szűk körben a szülinapját. Nagymama Levi kérésére csokitortát sütött és Erikának hála volt rajta egy Kisvakond is, na meg a 3 szál gyertya.

levi+nagymama+sandor_2011_11_05.jpg


A gyertya trükkös volt, mert nem lehetett elfújni. Levi meg is lepődött elsőre, hogy mi történt, aztán megint elfújta és újra meggyulladt, tetszett neki. Többször elfújta a végén már besegített Sándor is, de csak nem aludt el. Aztán elárultuk, hogy ez olyan gyertya, amit nem lehet elfújni, csak vízben eloltani.

levi+nagymama+sandor_2011_11_05_1.jpg

Igazi családi összmunka látható a képen. Nagymama a tortát vágja fel, Levi éppen kóstolja a maga szeletét, Sándor vicces kommentjein nevet éppen az operatőr, azaz Tisó, én meg fotózom őket :)

levi+nagymama+sandor+tiso_2011_11_05.jpg

November 11. - Ovi vásár

Ma az oviban vásár volt. Minden csoport saját készítésű kis termékeket vagy sütiket gyártott, amit 1 fabatkáért meg lehetett vásárolni a csoportszobák előtt felállított standokon. Ezek a kedvenceim Leviék csoportjából.

levi_2011_11_11_bigyok.jpg

Nagyon cukik voltak a gyerkőcök ahogy az óvonénik és dadusok felügyelete mellett szépen libasorban haladtak végig a folyóson. Minden gyerkőc kapott 5 fabatkát amin tudott vásárolni a többi csoport termékeiből.

levi_2011_11_11.jpg

Minden csoportszoba előtt felállított standnál megálltak és megszemlélték a kínálatot és vásároltak ami megtetszett nekik.
Persze az ehető dolgoknak volt a legnagyobb keletje, gyorsan kifosztották a pogácsát és más finomságokat áruló óvónéniket.

levi_2011_11_11_1.jpg
Levi nagyon félénk volt elsőre, meg kicsit a folyóson hömpölygő tömegtől és hangzavartól is megijedt. Fogta Kata néni kezét és csak nézelődött, láttam rajta, hogy nem nagyon érti mire ez a felhajtás. Aztán mikor rájött, hogy jó buli ez a vásár, mert lehet kaját is venni a fabatkán felbátorodott. Az első vásárlásnál még segítettem neki, de utána már önállóan vett magának pogácsát, meg sütit és nagy örömmel be is falta rögtön. Aztán jött és lelkesen mesélte, hogy vett pogit magának és pár morzsát nekem is adott nagylelkűen a vásárfiából.

levi_2011_11_11_2.jpg


Név:
E-Mail cím:
Komment:


Nincs komment!


ugrás a lap tetejére