LaySoft oldala

 

 

Március 1.

Levi nagyon szeret a konyhában lenni, szívesen jön ki vele mindig. Bár a tűzhely gombait nem engedem tekergetni és a mosogató alatti szekrénybe se nyúlhat bele, de még így is akad sok felfedezni való. Ott van a sok izgalmas konyhai lábos és fém tálak, ezeket előszeretettel pakolja ki a szekrényből, de ha kérem az esetek nagy részében vissza is pakolja.  Mostanában rájött, hogy a hagymákról a külső elszáradt héjat le tudja szedni, azóta minden hagymát megpucol és a leszedett héjat meg odaadja nekem. Szegény krumplik mellőzöttek lettek, őket csak dobálni szokta ki a tárolóból.
A fiókokban is szeret még mindig turkálni, most már nem a fakanalak és a merőkanalak a kedvencek, hanem a tokjából kihúzható diótörő, az alufólia, mert azt le lehet tekerni, ha nem veszem észre időben miben mesterkedik. A hét kedvence a krumplinyomó. Ma éppen krumplit nyomott össze egy tálkában, ahogy azt tőlem látta korábban.

2010_03_01.jpg 2010_03_01_1.jpg
2010_03_01_3.jpg 2010_03_01_2.jpg

Március 3.

Délelőtt szépen sütött a nap, nem volt hideg se, így Levivel kimentünk a kertbe. Ő ismerkedett a kerttel én addig próbáltam kicsit rendbe hozni a kertet. Elővettük a sárga kisautót is amit Ács Mikiéktől kaptunk. Nagyon élvezte Levi, ahogy föl-le tologatom rajta a kertben, nagyon ügyesen még a lábait is felemelte, hogy ne súrolja a földet. Aztán lökte magát a kiskocsin, majd mikor ezt megunta, mert a kormányzás nem ment és többször is a tuják között kötött ki, leszállt és Ő is tolta egy kicsit az autót.

2010_03_03_1.jpg 2010_03_03_2.jpg

Nagyon tetszett neki, amikor söpörtem, megpróbált Ő is, de a söprű kicsit nagynak bizonyult, de azért bőszen emelgette.

2010_03_03.jpg

aztán bementünk, megebédeltünk és a déli alvás után labdáztunk egyet. Végre sikerült le is kapnom Levit a labdával, mert általában mire előveszem a gépet, a labda már elgurult.

2010_03_03_3.jpg

Levi mostanában felfedezte, hogy eléri a könyvespolcon a könyveket, megpróbáltam beljebb tolni a könyveket a polcon, de addig ügyeskedett, míg csak lehalászott egy-két könyvet a polcról. Ez persze sokkal izgalmasabb, mint a mesekönyvei, hiszen ez tiltott gyümölcs egyrészt, másrészt sokkal több lap van benne és könnyebb lapozni is.

levi_2010_03_03_3.jpg

levi_2010_03_03_2.jpg

levi_2010_03_03_1.jpg

levi_2010_03_03.jpg

Március 4.

Még a keddi zenebölcsiben megbeszéltük Krisztivel, hogy megnézzük ma a nemrég nyílt Kalandfalva játszóházat, mivel elég hűvös az idő és a játszótér még korai lenne. A játszóház előtt találkoztunk és 1,5 órát voltunk bent a srácokkal. Míg a két Levi (mert Kriszti kisfia is Levente) próbálgatta a játékokat, addig mi Krisztivel próbáltunk csevegni, mert azért folyamatosan figyelni kellett a Levikre, hogy éppen mit csinálnak, meg az elején elég sok gyerek is volt és némelyik elvette a kicsiktől a játékokat, úgyhogy résen kellett lennünk.
Levi az elején kicsit félénk volt, de aztán autózott és kismotorozott, meg rátalált egy játék seprűre és felmosóra és azzal takarított, meg kipróbáltunk néhány zenélő játékot is, aztán meglátta a babakonyhát és utána már csak ott játszott, pakolta ide-oda az edényeket a szekrényben, és bőszen kavargatta a kiskanalat a bögrében. De legjobban egy kis csúszdáról leguruló autó tetszett neki, dél körül már csak mi maradtunk Krisztiékkel, úgyhogy a két Levi felváltva gurult le az autóval a csúszdáról.
A játszóház pár hónapja nyílt, így a játékok teljesen újszerűek még, az árak se vészesek, amit tanultunk, hogy érdemes nyitáskor menni, mert akkor még nincsenek sokan.

Március 5.

Ma Koczekkal megnéztük a Műcsarnokban (hála a jegyekért Arzénnak:) a Lakástrend kiállítást, vittük magunkkal Levit is. Levi a babakocsiból szemlélte élete első kiállítását, nem volt semmi nyüglődés, szerintem annyira lefoglalta a látvány, hogy semmi más nem jutott eszébe. Kivenni nem akartam a babakocsiból, mert féltem, hogy elszalad és tuti beszabadul a kiállított bútorok közé, ahol használatba is veszi őket miközben a kiállító frászt kap. Ezért jobb híján a babakocsiból szemlélődött, de nem unatkozott így se volt stílus- és színkavalkád rendesen és a kiállítóktól is kapott színes szóróanyagot, úgyhogy volt mivel játszani.
A kiállítás után lementünk a játszóházba is, ahol mi pihegtünk Koczekkal, Levi meg belevetette magát a játékok közé. Kipróbálta a terepasztalt a sok vonattal, itt a sorompó volt a legjobb, azt lehetett állítani. Használatba vette a mágneses rajztáblát és rajzolt színes ceruzával is papírra.
Persze nem maradt ki a babakonyha
lábosokkal, csészékkel, tűzhellyel sem. Volt bevásárlókocsi is apró műanyag zöldséggel és gyümölccsel, Levinek az uborka tetszett a legjobban, azt ki se adta a kezéből. A babakonyhát élvezte a legjobban, végre nem szólt rá anya, hogy ne ejtse le a lábost, mert lejön róla a zománc. Közben jött két nagyobb kislány, akik bevezették Levit a főzés és bevásárlás rejtelmeibe is. Nem is akart nagyon eljönni olyan jól elvolt a játszóházban. Hazafelé még sétáltunk egyet, így a jó levegő és a délelőtti nyüzsgés után nem kellett ringatni, egyből elaludt. A képek sajnos nem túl jó minőségűek, mert telefonnal készültek.

levi_2010_03_05_8.jpg levi_2010_03_05_4.jpg

Március 8.

Levi rákapott a firkálásra, véletlenül adtam egyszer a kezébe ezt a tollat, mikor felült az ölembe és ficánkolt, hogy lekössem valamivel. Aztán rájött, hogy lehet vele vonalat húzni, úgyhogy most már profin húzigálja a papíron a tollat és nagyon élvezi a dolgot.

levi_2010_03_08.jpg levi_2010_03_08_2.jpg

Azért Levi nem csak a konyhában szeret játszani a lábosokkal, igazi férfiember, szereti Ő Apa szerszámosládáját is, amit kinyitni persze nem könnyű, de maga a láda is jó játék a sok máanyag csattal és foganytúval.

levi_2010_03_08_4.jpg levi_2010_03_08_5.jpg

Március 12.

Ma ötyéztünk a csajokkal és végre nem felejtett el fotózni sem. Így készült néhány kép a gyerkőcökről végre. Itt éppen Levi Lilot oktatja, hogyan lehet a pelenkázó komód ajtaját cibálni a fogantyúkra tett gumi ellenére. Az ajtó ráncigálása nagyon jó móka,  csapkodás közben  jókat kacagtak  rajta.

levi+lilo_2010_03_12.jpg

aztán birtokba vették a habtapin a játékokat, volt nagy zene-bona tobytól és a zenélő tehéntől, amit sikerült teljes összhangban egyszerre működésbe hozniuk.

levi+lilo_2010_03_12_1.jpgMárcius 13.

Ma Móniék voltak nálunk látogatóbal a 7 hónapos Mikivel. A képen az ajándékba kapott hernyócskát vizsgálják behatóan Levivel, aztén kötelességtudóan felnéztek mikor kértem, hogy nézzenek ide a fotó kedvéért.
Aztán leheveredtünk a habtapira a gyerkőcökkel Mónival, míg Miki bemutatta a hátrafelé kúszást és megízlelt néhány fogra való játékot, addig Levi rendezkedett, ki- és bepakolta a játékokat a játék tárolóba.

levi+miki+apa_2010_03_13_4.jpg levi+miki+apa_2010_03_13_2.jpg

Március 15.

Átjött hozzánk ma Éva barátnőm és sétáltunk egyet a tőlünk 2 sarokra lévő játszótérig meg vissza Levivel. Hamar megunta a kocsiban csücsülést, így kivettem és jött velünk, persze mindig másik irányba akart menni, mint amerre mentünk, így kicsit lassan jutottunk el a játszótérig. Ott hintázott egy kicsit, aztán felfedezte, hogy van homokozó is és annak a széléről gyűjtötte az apró kavicsokat. Aztán fordultunk is vissza, mert elég hideg volt és a szél is fújt, úgyhogy ez a fél óra séta éppen elég volt mára.

Március 16.

Ma végre eljutottunk az Újpesti Gyermek és Ifjúsági Házban lévő baba-mama klubba, ami igazából inkább egy ingyenes játszóház. egy nagy teremben sok-sok játékkal. Jó sok gyerkőc gyűlt össze, Levi sokáig inkább csak megfigyelőként vett részt a játékban, de aztán felbátorodott és csúszdázott, meg tolta a babakocsit, meg a kismotort a végén kirakóztunk is egy nagyot a többi gyerkőccel és anyukával. Bár inkább mi anyukák pakoltuk be a helyére a darabokat a gyerkőcök meg kiszedték, amit mi betettünk. A végére teljesen kifáradt, és el is aludt úgyhogy a zenebölcsibe nem is mentünk már be, csak megvártuk Krisztiéket, hogy megbeszéljük hova megyünk majd a héten közösen.

Március 20.

Levi heti kedvence nagyim kis lábosa mellett a búgócsiga, amit most már néha neki is sikerül működésbe hozni. De ha mégse jön össze, akkor hozza nekem és mutatja, hogy pörgessem neki meg. De szereti a karikás montesszorit is, nagyon ügyesen fel tudja már tenni rá a karikákat.

levi_2010_03_20.jpg levi_2010_03_22_1.jpg

Március 22.

Ma Levi is besegített a maga módján a kelkáposzta főzelék elkészítésében. Neki adtam pár darabot a torzsából amit lelkesen kevergetett a kis lábosában a kanállal, míg én elkészítettem a rendes főzeléket.

levi_2010_03_22_4.jpg

levi_2010_03_22_3.jpg

Aztán rájött, hogy jé a székről kilát az udvarra is, sőt ha a függöny mögé bebújik még jobban kilát az ablakon, úgyhogy jött a kukkolás ki a kertbe.

levi_2010_03_22_2.jpg

Március 23.

Délelőtt zenebölcsiztünk, Levi most lelkes partner volt, nem mászkált el tőlem, hanem aktívan részt vett az ölbeli játékokban, kedvence a Pista bácsi fűrésszel... és a Megy a hajó .. ha ezt énekeljük mindig vigyorog. A végére kicsit elfáradt, és az ölembe bújt, szopta az ujját és onnan figyelte, ahogy mi énekelünk és körjátékozunk. A képeket Kele Timi készítette a Zenedén.

levi+anya_zenebolcsi_2010_03_23_2.jpg

Délután sor került Levi első igazi hajvágására a fodrásznál. Nóri nagyon kedves volt Levihez, kaptunk mindketten pelerint és Levi az ölembe ült, úgy vágta Nóri a haját. Ahogy belevágott az első tincsbe Levi elkezdett sírni, csak úgy potyogtak a könnyei, odahajtotta a vállamra a fejét és szopta az ujját.

levi_2010_02_23.jpg levi_2010_03_23_1.jpg

Aztán mikor rájött, hogy nem történik semmi baj, nem bántják, akkor felbátorodott és nézte a tükörben, ahogy Nóri vágta a haját sőt a végén a levágott hajkupacot is megnézte a szék alatt. Nóri nagyon profin vágta 10 perc alatt kész lett a frizurája Levinek. Olyan más lett ettől a fizimiskája, olyan kis csibészes. A fotókat Egér barátnőm készítette a nagy eseményről.

levi_2010_03_23_3.jpg levi_2010_03_23_4.jpg

Március 25.

Matyitől örökölte ez Levi a favonatot, eddig nem nagyon érdekelte, de pár napja rákapott, most már nagyon ügyesen pakolja rá a rakományt, azaz a lyukas fakockákat.

levi_2010_03_26_4.jpg levi_2010_03_24_3.jpg

Március 26.

Meg szoktam kérdezni Levitől, hogy akar-e hintázni, és ha akar akkor odamegy a hintához és húzza maga után, hozza nekem, hogy tegyem fel neki a hintát. Szereti, ha jól meglököm a hintát és száll a haja is, meg most már tudja magát hajtani is, persze egyszerűbb, ha én lökdösöm szerinte.

levi_2010_03_26.jpg levi_2010_03_26_1.jpg

Imád takarítani, nagy kedvence ez a tollseprű, letakarítja vele a nagyszobában lévő asztalt, de a parkettát is feltörli vele néha, meg ami még útjába kerül és elég nagy, hogy le lehessen törölni.

levi_2010_03_26_2.jpg levi_2010_03_26_3.jpg

Március 29.

Délelőttönként kimegyünk a kertbe, ha jó az idő. Miután megnézte a szomszédban Fáni kutyát és körbejárta a kertet is szívesen nézi, ahogy teszek-veszek a kertben. Persze az a legjobb, ha megkaparint egy-egy szerszámot és Ő is kapirgálhat vele egy kicsit, mint anya.

levi_2010_03_29_1.jpg levi_2010_03_29.jpg

Délután átmentünk Krisztiékhez, Levi megmutatta a játékait Levinek, aztán elmentünk együtt a játszótérre motorral és homokozó készlettel felszerelkezve. Levi kedvet kapott Levitől a motorozsához is, úgyhogy kipróbáltuk, közben persze az egyik kezében bulátát tartott, nehogy időt veszítsen, így míg én toltam, Levi eszegetett.

levi_2010_03_29.jpg levi_2010_03_29_2.jpg

aztán Levi egyre bátrabb lett, elment nézelődni a játszótéren belül, megnézte a kerítést és a többi gyerkőcöt is. Végül kipróbálta a homokozót is, a gereblye nagyon tetszett neki, felvette benne a homokot és utána leszórta róla.

levi_2010_03_29_3.jpg levi_2010_03_29_6.jpg
levi_2010_03_29_4.jpg levi_2010_03_29_7.jpg

Március 30.

Ma voltunk zenebölcsiben ahol a húsvét volt ma természetesen a fő téma, énekeltünk, mondókáztunk a tavaszról és a húsvéti népszokásokról. A végén persze nem maradt el a locsolkodás se, az összes kis és nagyleányt meglocsolták a kisfiúk és a jutalom se maradt el kaptak csoki és szép hímest tojást is a leányoktól. Levi is kivette részét a locsolásból, azaz nagy bőszen szorongatta kezében a parfümös üveget, aztán odament a lányokhoz és megmutatta nekik az üvegét. A képeket a Zenedén Kele Timi készítette.

levi_zenede_2010_03_30_1.jpg levi_zenede_2010_03_30_2.jpg

Nagy örömünkre a húsvéti locsolóvers versenyben holtversenyben Zsuzsiékkal nyertünk. Nyereményünk egy kis Micimackós könyv (amit Levi azonnal birtokba is vett) és egy szép festett tojás volt, amit ki is akasztottam a barkára otthon. A versenyről részletek a Mini Zenede honlapján. A képeket Kele Timi készítette.

levi+anya_zenebolcsi_2010_03_30_2.jpgugrás az oldal tetejére